Radan Ostojić: Uvredljivo i provokativno Hurtićevo ponašanje u Kotor Varošu

2
KOTOR VAROŠ, 14. novembra – Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić rekao je da je ponašanje ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlida Hurtića tokom posjete Kotor Varošu bilo neprofesionalno, uvredljivo i provokativno.

Ostojić je istakao da BORS osuđuje odluku Hurtića da se sastane sa organizatorima marša u Kotor Varoši na kojem su nošene zastave sa ljiljanima, te obećanje da će im snositi troškove advokata ukoliko dođe do sudskog procesa zbog toga.

– Ovakav stava ministra nije profesionalan. To je pozivanje da se radi mimo zakona, da se krši zakon i to je stajanje u zaštitu onih koji krše zakone – rekao je Ostojić.

On je naveo da stavljanje na jednu stranu u ovako osjetljivim stvarima, kao što su pitanja iz proteklog rata predstavlja širenje mržnje prema srpskom narodu.

– Ukoliko je Sevlid Hurtić ministar na nivou BiH trebao bi se tako i ponašati. Za njega svi građani moraju biti isti, zbog čega je njegovo ponašanje iskazano prilikom posljednje posjete Kotor Varoši u najmanju ruku neprofesionalno, uvredljivo i provokativno – ocijenio je Ostojić.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u savjetu ministara Sevlid Hurtić posjetio je juče Kotor Varoš i sastao se sa članovima Organizacionog odbora “Marša mira”, koji su dobili prekršajne naloge i koji su saslušani u prostorijama MUP-a Republike Srpske zbog nošenja zastave sa ljiljanima.

Hurtić je ponudio da snosi troškove advokata ukoliko dođe do sudskog postupka protiv ovih lica.

PODELI

2 KOMENTARA

  1. Vecicanci su slobodni sve dok se ne dokaze da nisu a to ste vec uradili privodjenjem,mozda vam Goran Bubic pomogne u tumacenju prava.

Comments are closed.