Radovi na Rebrovcu stvaraju velike gužve

0

BANJA LUKA, 15. aprila – Zbog intenziviranja radova na izgradnji kružnog toka u naselju Rebrovac i spajanja istočnog tranzita između naselja Obilićevo i Starčevica, posljednjih dana povećane su gužve u saobraćaju, u toku jutarnjih i popodnevnih saobraćajnih špiceva.

 Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, apelovao je na sve učesnike u saobraćaju da imaju razumijevanja.

“Riječ je o dva veoma važna projekta na koje smo čekali godinama. Zbog intenziviranja radova i postavljanja podzemnih instalacija, došlo je do zatvaranja pojedinih dijelova za saobraćaj zbog čega se stvaraju gužve”, objasnio je Sandić.

Dodao je da je Zeleni most zatvoren za saobraćaj što još više otežava situaciju.

“Završetkom kružne raskrsnice i spajanjem istočnog tranzita u mnogo čemu će biti olakšano odvijanje saobraćaja”, dodao je Sandić.

Investitor ovih radova je Javno preduzeće “Putevi RS”, koje vrši nadzor nad ova dva projekta.

“Kontaktirali smo i izvođače radova i Policijsku upravu kako bismo zajednički preduzeli sve mjere da se održi odvijanje saobraćaja, ali i da se izvođačima omogući da neometano rade svoj posao”, kaže Sandić i podsjeća da je grad planirao ove godine još nekoliko projekata na poboljšanju odvijanja saobraćaja.

“Prije svega, ove godine će početi gradnja novog mosta na lokaciji Zelenog mosta. Planiramo i da nastavimo radove na istočnom tranzitu kako bi se napravio spoj s novim mostom, što zajedno s ovim radovima koji se sada izvode čini jednu cjelinu i vezu od zapadnog tranzita kod ‘Kosmosa’, preko novog mosta, istočnim tranzitom do Rebrovca i dalje prema Čelincu i Kotor Varošu”, naglasio je Sandić.

Takođe, uskoro će početi i gradnja dvije nove kružne raskrsnice u gradu – na spoju ulica Vase Pelagića, Vladike Platona i Aleje svetog Save i na spoju Gundulićeve ulice i Aleje svetog Save.

“Zbog svih ovih radova, očekujemo razumijevanje građana, jer kada završimo te projekte, imaćemo mnogo bolji, sigurniji i brži protok saobraćaja”, zaključio je Sandić.

(nezavisne.com)
foto:N.N.