“SAČUVAJMO NAŠE MALE HEROJE”; Udruženja djece sa teškim oboljenjima apeluju da se građani PRIDRŽAVAJU MJERA

0

BANJA LUKA, 07. AVGUSTA – Predstavnici šest udruženja koje okupljaju naročito rizične grupe djece i odraslih apelovali su na građane da se pridržavaju epidemioloških mjera i sačuvaju zdravlje i živote bolesne djece, osoba sa invaliditeom, onkoloških pacijenata  i strijih ljudi.

Na UKC RS javnosti su se obratili predstavnici Organizacije amputiraca UDAS, Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka, Udruženje žena oboljelih od karcinoma “Iskra”, Udruženja oboljelih od multiple skleroza i Centra koje okuplja oboljele od Daun sindroma.

Od početka ove sedmice u UKC RS je umrlo šest pacijenata, od kojih je jedan imao samo 35 godina.

– Ovi podaci pokazuju koliko je neophodno da se svi pridržavamo propisanih mjera zaštite, kako ne bi došlo do kolapsa zdravstvenog sistema – rekao je portparol UKC RS Željko Derajić.

Predstavnik Daun centra Banjaluka Zoran Jelić poručio je.

–  Molim vas građani, dobri naši građani, da nosite maske, zaštite i sebe i druge. Ova ustanova sada ne može da pruža usluge oboljelima od daun sindroma, jer je puna kovid pacijenata – rekeo je Jelić.

Vita Malešević, predstavnica Roditeljske kuće i Udruženja djece oboljele od raka “Iskra” poručila je da su ugrožena i ova djece, koja se bore kao lavovi za zdravlje i život.

– Svaki rizik, za njih može biti koban. Mnogi su spremni da pomognu ovoj djeci, ovog puta ne trežimo ni krv, ni materijalna sredstva, molimo vas samo da nosite masku i držite distancu, time žete spasiti i ove male horoje i pomoći im da se izbore sa rakom – rekla je Maleševićeva.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

PODELI