SAMIR SKOPLJAK: Vrbanja i pritoke poribljene mladicom i potočnom pastrmkom

0

KOTOR VAROŠ, 18. JUNA  – Članovi Sportsko-ribolovnog društva “Kotor Varoš” poribili su rijeku Vrbanju sa 100 komada mladice i većom količinom potočne pastrmke.

Predsjednik Društva Samir Skopljak istakao je da ovo društvo u kontinuitetu vrši poribljavanje i da su Vrbanja i njene pritoke postale prepoznatljive po plemenitim vrstama pastrmke i lipljena.

“Naša je obaveza da vratimo povjerenje ribara iz Srpske i regiona zainteresovanih za ribolov u kotorvaroškom kraju”, rekao je Skopljak.

Poribljavanje potočnom pastrmkom realizovano je u saradnji sa SRD “Banjaluka”.

Sportsko-ribolovno društvo “Kotor Varoš” sutra u jutarnjim časovima organizuje poribljavanje sa 350 kilograma mlađi potočne pastrmke i sa sto kilograma potočne pastrmke, u saradnji sa AD “Luka” Šiprage.

U nedjelju, 20. juna, biće održan takmičarski ribolov u lovu ribe udicom na plovak na rijeci Vrbanji na lokalitetu gradskog trga i kupališta “Bjeline”.

Istog dana će na Vrbanji i njenim pritokama u mjesnim zajednicama Grabovica i Šiprage biti održan memorijalni turnir “Flaj fišing takmičarski ribolov Vojo Vuković”.

Pobjednici u takmičarskom ribolovu biće proglašeni u nedjelju u 15.00 časova na gradskom trgu.

Iz SRD “Kotor Varoš” su pozvali sve ljubitelje ribolova i prirode, kao i zainteresovane građane da prisustvuju ovim aktivnostima, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

PODELI