SAMO JE NEBO GRANICA: UGLEDNI PRIVREDNIK MIROSLAV MALIJEVIĆ SA PRIJATELJIMA, NA BICIKLU, PROKRSTARIO POLA EVROPE

5

KOTOR VAROŠ, 27. jula – Miroslav Malijević, generalni direktor  ”Fagus grupe” i jedan od najuspješnijioh privrednika u regionu, zajedno sa trojicom biciklista iz Murskog Središća u susjednoj Hrvatskoj:  Robertom Bogdanon, Sašom Matićem i Zvjezdanom Tuksarom i ove godine se, na biciklu, zaputio u avanturu preko pola Evrope.


Ovogodišnje putovanje Miroslav Malijević i njegovi prijatelji nazvali su Dunavskom rutom i krenuli iz Vöhrenbacha uz rijeku Breg prema službenom izvoru Dunava u Donauschingenu i pratili u početku malen i plitak Dunav,  koji se postepeno pretvara u najveću evropsku rijeku.

Plan im nisu poremetile ni temperature preko 35 stepeni, a ni makadamski put kojim su se vozili dobar dio trase. Uživali su u Dunavu i predivnim malim i većim gradićima uz put. Skelom su se kasnije prebacili iz Njemačke u Austriju.

”Nije bilo lako, konstantan napor, a velike vrućine. Najteže je bilo nadoknaditi izgubljenu tečnost. Bilo je dana kada smo i do 10 litara tečnosti pili”, napominje Miroslav Malijević.  

Šesti dan su se i okupali u Dunavu, a sljedeći, sedmi, ušli u Beč i, uživajući u grafitima ispod mostova, krenuli za Bratislavu, gdje su se oprostili od svojeg suputnika – Dunava.

Posljednjeg dana su se zaputili preko Mađarske prema Murskom Središću i prelaze zadnjih 165 od ukupno 1.225 kilometra.

I tako je završila još jedna biciklistička avantura, a za narednu godinu već se spremaju novi planovi.

PODELI

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here