18 C
Kotor-Varos
Srijeda, 10 Aprila, 2024

Sanela Kučuk: Prikupljene 64 doze krvi

0

KOTOR VAROŠ, 11. MARTA – U današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu prikupljene su 64 doze ove tečnosti za potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.


Sekretar opštinskog Crvenog krsta Sanela Kučuk rekla je da se za drugu ovogodišnju akciju prijavilo 90 osoba, od kojih 26 nije moglo dati krv iz zdravstvenih razloga.

“Ovo pokazuje da su mještani Kotor Varoša savjesni i spremni da pomognu. Računajući akciju koju smo organizovali u petak ukupno smo prikupili 151 dozu krvi, što samo potvrđuje da su naši sugrađani izuzetno humani ljudi“, istakala je Kučukova.

Ona je naglasila daje u Kotor Varošu sve više dobrovoljnih davalaca krvi, što je garancija da će uvijek biti dovoljno ove tečnosti.

Boris Vučanović, dugogodišnji volonter Crvenog krsta, je danas darovao krv 18-i put.

“Preporučujem svima da daruju krv, jer neće imati nikakve posljedice po zdravlje, pogotovo tokom ljetnjeg i zimskog perioda, kada je nažalost povećan broj saobraćajnih udesa i nezgoda. Tada je veoma važno da u Zavodu imaju dovoljne zalihe krvi i krvnih derivata, kako bi se pomoglo onima kojima je krv u tom trenutku neophodna i koja život znači“, poručio je Vučanović.

U Kotor Varošu ima više od 750 dobrovoljnih davalaca krvi, a današnju akciju organizovao je opštinski Crveni krst, uz podršku privrednika i lokalne uprave.

PODELI