Sara Marić ponos Kotor Varoša

0
KOTOR VAROŠ, 13. JUNA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan organizovao je danas prijem za člana lokalnog Džudo kluba “Mladost” Saru Marić koja je osvojila bronzanu medalju na juniorskom Balkanskom prvenstvu u Zvorniku.

Sakan je pohvalio rezultate mlade kadetkinje u ovoj godini, ali i ostalih kotorvaroških džudista predvođenih trenerom Sejdom Tatarom, koji su istinski sportski ambasadori opštine Kotor Varoš.

“Svojim radom i zalaganjem oni ostvaruju izvanredne rezultate i zato sam iskoristio priliku da Saru novčano nagradim za uspjeh na Balkanijadi, ali i za medalje koje osvaja u kontinuitetu jer ona na najbolji način predstavlja našu lokalnu zajednicu“, istakao je Sakan i uručio Marićevoj 500 KM.

Marićeva je u kategoriji preko 78 kilograma ostvarila dvije pobjede i dva poraza.

Savladala je reprezentativnu koleginicu Teodoru Božović i takmičarku Turske Hilal Karagač, dok je protiv reprezentativke Turske Jagmur Sengul imala prednost, ali je pred kraj borbe napravila grešku i zabilježila poraz.

U četvrtoj borbi poražena je od Rumunke Georgijane Miler koja se na kraju okitila zlatom.

“Ovo je najveći uspjeh u mojoj karijeri i veliki iskorak za budućnost, jer sam kao kadetkinja nastupila u konkurenciji juniorki. Želim da se zahvalim treneru Sejdi Tataru koji je dao veliki doprinos osvajanju ove medalje“, istakla je Marićeva i dodala da je u avgustu očekuje nastup na kadetskom Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori.

Trener Džudo kluba “Mladost” Sejdo Tatar upoznao je načelnika opštine o činjenici da ovaj klub postoji od 1976. godine i da je ovo deveta pojedinačna medalja sa balkanskih prvenstava.

“Džudo je izuzetno skup sport i zahvalio bih načelniku što je nagradio naš trud i rad u kontinuitetu sa dodatnih 500 KM, a priliku da potvrdi ovaj rezultat Marićeva će imati ovog vikenda na međunarodnom turniru u Banjaluci“, naglasio je Tatar.

Na juniorskom Balkanskom prvenstvu u Zvorniku učestvovalo je 300 takmičara iz osam zemalja.