Sara Marić, trofejna džudistkinja: Nadam se medalji na EP

0

KOTOR VAROŠ, 6. novembra – Sara Marić (21), džudistkinja Mladosti iz Kotor Varoša, punom parom se sprema za predstojeće Evropsko prvenstvo za mlađe seniorke koje će od 17. do 19 novembra biti održano u Njemačkoj.


Iza dvadesetjednogodišnje sportistkinje je uspješan period, a Marićeva se polovinom prošlog mjeseca sa nastupa na Balkanskom prvenstvu u Turskoj nije vratila praznih ruku, jer se u Istanbulu okitila bronzanom medaljom.

“Moglo je i bolje, ali konkurencija je bila izuzetno jaka. Dala sam sve od sebe, pobijedila sam predstavnicu Rumunije, da bi u odlučujućem meču predstavnica Turske bila bolja. Ipak, nisam nezadovoljna jer sam ostvarila dobre rezultate i ako nastavim sa dobrim radom, oni mogu biti samo bolji. Ovo mi je prva sezona da se takmičim u konkurenciji mlađih seniorki”, kaže Marićeva.

Prije Balkanijade, početkom oktobra je nastupila u Sarajevu na Prvenstvu Bosne i Hercegovine za mlađe seniorke, gdje je trijumfovala u kategoriji 78+ kilograma.

U septembru je u izuzetno jakoj konkurenciji na Evropskom kupu u Sarajevu osvojila bronzanu medalju.

“Ponosna sam na ostvarene rezultate, koji su mi podsticaj da uložim još više napora. Treniram svaki dan i trudim se da uskladim odlaske u teretanu i rad na strunjači sa poslom i ostalim obavezama. Nije lako, ali neću odustati jer su mi ovi uspjesi podigli samopouzdanje pred takmičenje u Njemačkoj. Nadam se medalji, ali teško je bilo šta obećavati, osim da ću dati svoj maksimum”, dodaje višestruka šampionka Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Od svih u klubu, kaže, ima bezrezervnu podršku i pomoć, a i opština Kotor Varoš je imala sluha za nju. Ipak, kao i svakom sportisti na ovim prostorima, svaki vid pomoći, a pogotovo finansijske, znatno bi joj olakšao dalji rad i razvoj. Sara je sada takmičarka evropskog ranga, pa njena porodica i Džudo klub Mladost teško mogu sami to da isprate.

“Zahvalna sam svojoj porodici, trenerima i klubu,  koji su uz mene bez obzira na sve. Ovu priliku bih iskoristila da zahvalim i svom radnom kolektivu ‘Kvimpex’, koji ima ogromno razumijevanje za moje odsustvo kada su takmičenja. Cijenim svaki vid pomoć i nadam se da će je biti još više, a ja ću da im se odužim rezultatima”, navela je Marićeva.

(nezavisne novine)

PODELI