Savanović: Pokrenuti proceduru o smjeni ministra Zukana Heleza

3

KOTOR VAROŠ, 16. JUNA – Predsjednik opštinske Boračke organizacije Kotor Varoš Miladin Savanović istakao je da Republika Srpska nikada neće nestati i da nikakav Zukan Helez neće odlučivati o njenoj sudbini, te da treba pokrenuti proceduru za njegovu smjenu.


“Republika Srpska je stvorena i odbranjena u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i kao takva je garant opstanka Srba na ovim prostorima. Nikakav Helez neće odlučivati o njenoj sudbini već isključivo srpski narod, koji je ujedinjen u borbi protiv Heleza i njegovih istomišljenika”, izjavio je Savanović.

Savanović je rekao da se izjavama o ukidanju Republike Srpske potkopavaju odredbe Dejtonskog sporazuma čiji je osnovni cilj donošenja bio postizanje i održavanje mira i stabilnosti između tri konstitutivna naroda i ostalih, te sprečavanje eventualnih novih sukoba.

On je naglasio da je neophodno pokrenuti proceduru o smjeni ministra Zukana Heleza.

“Polazeći, prije svega, od lične biografije Heleza koja je, može se reći, vrlo sporna i upitna, uzimajući u obzir činjenicu da je više puta osuđivan u krivičnim postupcima, te učestovao u drugim incidentima koji su medijski propraćeni, postavlja se pitanje njegove profesionalne i etičke kvalifikacije za obavljanje funkcije ministra”, zaključio je Savanović.

Helez je nedavno najavio da će bošnjačke vlasti, u svjetlu rezolucije o Srebrenici, zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podijeljena na dva kantona, a njeno ime biti izbrisano zauvijek.

Helez je zaprijetio i da će Srbi “izvući deblji kraj” ako se ne povinuju njegovom planu o podjeli, i proći, kako je rekao, kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su protjerani u hrvatskoj akciji “Oluja”.

On je rekao i da bi za Srbe bila “prednost” ako bi se sami iselili iz Republike Srpske i BiH.

PODELI

3 KOMENTARA

  1. Zekane helezu mozes samo sanjati to je dozvoljeno a Srbsku Republiku nediraj ni za zivu glavu zekane smiri se

  2. Srpska filozofija je prosta,ko je ne zna zavrsiti moze samo na sljivi,ispod sljive i rakiji.
    Takve ko Heleza optuziti za izdaju Bosnjaka,pjansko napucavanje,prikazivanje domacih proizvoda je prestup za globalno trziste.

Comments are closed.