SINOVI VRBANJE ZAPJEVALI O HEROJU IZ MASLOVARA: ZNAJU DOBRO MASLOVARE KO JE STOJAN, A KO SU FUKARE (VIDEO)

0
KOTOR VAROŠ, 12. jula – Bivši načelnik Centra službe bezbjednosti Banjaluka Stojan Župljanin poručio je iz Haga da je Republika Srpska svetinja koju svi moraju čuvati i da srpskim jedinstvom mora biti spriječeno strano uplitanje.

On je rekao da Srbi koji su procesuirani u Hagu sa velikom pažnjom prate dešavanja u Srpskoj i da su zabrinuti zbog nastojanja da i neke snage unutar srpskog korpusa djeluju protiv interesa Republike Srpske i rade na razbijanju jedinstva.

“Teško nas pogađa raskol među Srbima koji bi i danas, kao i kada je stvarana i branjena Republika Srpska trebali da budu na jednom frontu. Svi moraju da se prisjete koliko je krvi i znoja proliveno za Srpsku i zato je moramo čuvati zajedničkim snagama”, rekao je Župljanin.

On je dodao da je pred Republikom mnogo izazova i neprijatelja i da zbog toga njenoj vlasti treba snažna podrška kako bi uspjela odoliti pritiscima.

“Preklinjem Srbe da se ujedine i da ne dozvole strano uplitanje koje može biti pogubno. Kome će trebati vlast kada ne bude Republike Srpske”, izjavio je Župljanin.

“Preživio sam dva moždana udara i oporavak teče veoma sporo jer nemam adekvatan medicinski tretman, ali ipak vjerujem u oporavak. Advokatski tim je podnio zahtjev da mi bude omogućeno liječenje u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju `Dr Miroslav Zotović` u Banjaluci”, rekao je Župljanin.

Župljanina je prije nekoliko mjeseci pregledao tim ljekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i zbog lošeg zdravstvenog stanja i otežanog govora, kao posljedice moždanog udara predložio logopedski tretman na maternjem jeziku u Srpskoj ili Srbiji.