Šiprage: Planirana izgradnja nove ambulante

0

KOTOR VAROŠ, 23. maja – Iz JZU Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš saopšteno je  da su u više navrata aplicirali i kandidovali projekat izgradnje nove ambulante u Šipragama, budući da je postojeći objekat u takvom stanju da bilo kakva sanacija nije moguća.


“Prošle godne smo ušli u najuži krug projekata koje finansira Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Federacije Bosne i Hercegovine, a imamo obećanje da bi u ovoj ili narednoj godini projekat izgradnje nove ambulante u ovom mjestu mogao biti završen. Takođe, obaviješteno je i nadležno Ministarstvo kao i Opština Kotor Varoš, te smo u nekoliko navrata i kandidovali projekat izgradnje uz učešće pri izgradnji ambulante”, naveli su iz Doma zdravlja u Kotor Varošu za ATV.

Dodaju da su upoznati sa postojećim stanjem, ali kažu da nisu u mogućnosti da u cjelosti samostalno finansiraju projekat.

“Obzirom na vrijednost investicije, nismo u mogućnosti da u cjelosti samostalno finansiramo projekat. O svemu navedenom upoznali smo i mještane Mjesne zajednice Šiprage i u potrazi smo za rješenjem koje bi bilo trajno i adekvatno”, kažu iz Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon”.

PODELI