SJEĆANJE NA JUNAKA: Banjalučani trijumfovali na memorijalu “Aleksandar Saša Petrović”

2

KOTOR VAROŠ, 4. SEPTEMBRA – Treći memorijalni košarkaški turnir “Aleksandar Saša Petrović” održan je danas u Kotor Varošu u znak sjećanja na prerano preminulog višegodišnjeg člana i predsjednika Košarkaškog kluba Mladost, a u konkurenciji četiri ekipe prvo mjesto je pripalo članovima Košarkaškog kluba /KK/ “Maks” iz Banjaluke.


Na turniru su učestvovali dječaci rođeni 2008. godine i mlađi, a sa dva trijumfa prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo pripao je mladim košarkašima iz Banjaluke.

U finalnom susretu Banjalučani su nadvisili ekipu KK “Mladost” iz Kotor Vroša rezultatom 44:39, dok je u borbi za treće mjesto “Una” iz Kozarske Dubice nadvisila sastav KK “Hanters” iz Prijedora sa 55:38.

Najbolji strijelac turnira je Nikša Marković /KK Mladost/, dok je za najboljeg igrača proglašen Miloš Ignjatić, košarkaš pobjedničke ekipe.

“Izuzetno sam počastvovan što sam u veoma jakoj konkurenciji ponio epitet najboljeg igrača, ali i ponosan što kući nosim trofej koji nosi ime po istaknutom sportskom radniku i čovjeku koji je dao nemjerljiv doprinos u stvaranju Republike Srpske“, istakao je Ignjatić.

Predsjednik KK “Mladost” Slobodan Đurić se zahvalio ekipama koje su učestvovale na turniru, podsjećajući mlađe generacije da je Sašina ljubav prema ovom sportu bila ogromna.

“Rezultati njegovog rada su nas zadužili da njegov lik i djelo živi generacijama upravo preko košarkaških utakmica i susreta na kojima je proveo cijeli život“, poručio je Đurić.

Pehare i medalje najuspješnijim pojedincima i svim ekipama uručila je Sara Petrović, kćerka Aleksandra Saše Petrovića.

Aleksandar Saša Petrović preminuo je u avgustu 2018. godine u 47. godini života.

Tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata isticao se junaštvom i hrabrošću, te je sa nepune 23 godine postao najmlađi major Vojske Republike Srpske komandujući čuvenim Drugim bataljonom 22. pješadijske brigade.

 

PODELI

2 KOMENTARA

  1. Legende nikad ne umiru…neces ni ti komandante. Prevelike su tvoje zasluge spram obicnog zivota. Umiru samo oni koji su zqboravljeni.

Comments are closed.