Sjećate li se kultne kotorvaroške kafane „Stari kesten“?

2

KOTOR VAROŠ, 21. novembra – Polovinom  novembra 2017. godine počelo je uklanjanjanje objekta bivše kafane „Stari kesten“,  koja se nalazila na ulazu u Kotor Varoš iz pravca Banja Luke pored magistralnog puta M-4.

PODELI

2 KOMENTARA

  1. Bas untoj kafani ja skino brojeve sa tambole ubo,a moj komso Huso kaze ima i on.Jebajga stara rekla dodi kuci do cenera a ja imam brojeve.Sta sad,Huso kaze mali zibje ciku,cuj to ricepu su u pitanju,lapo lapo i ja ZILE odoh kuci.A lova je tu.Trco sam dabih ipak stigo na vrijeme a tako blizu.

  2. Citaonica u Donjem Varosu, nesto sto je bilo, sav zivot,najljepse obiljezje vremena.Citaonica koja je imala biblioteku, gdje se sluzila kafa, caj i Coca Cola,koju je drzao Nazif Imamovic.Kultno mjesto Donjeg Varosa,naspram Lipe i Briona,te Menze, kasnije i Doma Penzionera.Kroz Citaonicu su mnogi prosli,igrao se raub i sah,tabla.Kockalo se s kartama.Poslije Nazifa Citaonicu preuzima Suhra Zembic.Tu je, Citaonica bila za sastanke Omladinske sastanke ali i za sve ostalo.Dom Kulture fakticki.Prvi disco u Kotor Varosu nazvan Bongo, desio se kroz razne faze Citaonice,bila je tu i Tombola,koju je organizovala Mladost a Hajro Omerkakadic za premiju, za vrucu, za pecenu tuku,naplacivao svoju vlastitu tuku.Tu se gledala i utakmica s TV u boji, nije bilo struje ali bio je agregat, Jugoslavija-Zair. Tu su dolazali mnogi iz Carsije, kasnije smo postavili sto za stoni tenis.Dolazili su i Carsijani.Damir Raos u Disco,Zeljko Tesic na stoni tenis,i Dragam Maric,dolazili su monogi u cuvenu Citaonicu.A kesten,verali smo se po kestenu, na njega se vezlo i ispravljalo zeljezo.Koru su mu zgulil.Poslije, i onda kada Suhra prestaje s radom,Nazif je umro prije,Citaonica postaje pusta.napustena,imao sam kljuceve i igrali smo samo stoni tenis.Prije toga igrali smo i pantonimu,prosto, tu semo se okupljali svi, i mladi i stari.Citaonica nije, postala je nicija,nije imala vlasnika, u Opstini se takvom zavodila.Nicija.Takvu kao niciju posto je poslije Suhre prestala s radom,oronula iznutra,vlaga, ostavljena, uzima je Senad Djikic, i otvara kafanu.

    .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here