SLAĐANA ŠUBARA: Obavještenje o postupanju prilikom evidentiranja djece dorasle za upis u prvi razred OŠ ”Sveti Sava”

0

KOTOR VAROŠ, 24. marta – Budući da se bliži termin za upis učenika u prvi razred propisan Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 44/17, 31/18 i 84/19), a imajući u vidu trenutnu situaciju izazvanu novim korona virusom i naložene mjere, ovim putem dostavljamo obavještenje o postupanju prilikom evidentiranja djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole.

U prvi razred upisuju se redovno sva djeca koja će do početka školske godine navršiti šest godina (odnosno zaključno sa 31. 8. 2020. godine navršavaju šest godina), s tim da u prvi razred može biti naknadno upisano i dijete starije od šest godina koje zbog bolesti ili iz drugih razloga nije bilo upisano u školu. Takođe, u izuzetnim slučajevima, mogu da se upišu i djeca koja do kraja tekuće godine navršavaju šest godina ukoliko komisija za upis u prvi razred procijeni da je dijete spremno za polazak u školu.

Za evidentiranje/prijavljivanje djece za upis u prvi razred potrebno je da roditelji ISKLJUČIVO kontaktiraju školu telefonski i u razgovoru navedu podatke potrebne za evidenciju ili da iste dostave putem mejla. (Ime i prezime djeteta, datum i mjesto rođenja, mjesto stanovanja djeteta, ulica i broj, udaljenost kuće od škole u km)

Dokumentaciju potrebnu za evidentiranje roditelji ne treba da donose u školu niti da šalju poštom, već da dostave školi kada dijete dovedu na testiranje.

O terminima testiranja djece roditelji će biti blagovremeno upoznati.

S poštovanjem,

Direktor OŠ ”Sveti Sava”:

Slađana Šubara

KONTAKT ŠKOLE
Telefon: 051/785-174 ili 051/783-660

Mejl adrese:

ossspedagog@gmail.com

psihologosss@gmail.com

os051@skolers.org

 

PODELI