SLIKE MOGA ZAVIČAJA: Kotor Varoš – neka druga priča

2

KOTOR VAROŠ 28. januara – Poštovani čitaoci, pozvali smo vas da se uključite u našu akciju ”Slike moga zavičaja” i da u istoimenoj rubrici budete naši saradnici. Šaljite nam tekstove, eseje, priče, fotografije iz svoga kraja. Opišite svoje selo, ulicu, planinu, rijeku, šumu, ljude, istoriju, kulturno naslijeđe, običaje, lične ili porodične priče, legende…


Sve ono što smatrate vrijednim i važnim da se zabilježi, da i drugi ljudi pročitaju i vide. Mi ćemo se potruditi da vaše priloge što bolje i ljepše „upakujemo“ i plasiramo.

To može biti foto-vijest, reportaža, zabilješka, pismo…

Najbolji, najoriginalniji i najvrijedniji čitaoci-saradnici biće i nagrađeni. Pišite nam na mejl: info@glaskotorvarosa.com

Hvala vam beskrajno.

Vaš ”Glas Kotor Varoša”


Kotor Varoš – neka druga priča 

KOTOR VAROŠ, 28. januara – Neka stara priča svih nas koji smo ga davno, davno napustili. Nekih nas koji, ne baš često, ali mu se ipak vraćamo. Nas koji smo živjeli u zgradama, a živjeli kao velika, sretna porodica.


Nas koji smo igrali od lastiša do ’’trule kobile’’, dok sunce ne zađe ili dok  jedna od mama ne izađe na balkon i pokupi sve nas.

A nama se nije išlo. Spavali bi na parkingu ispred zgrade, samo da se mame nisu bunile.

Kotor Varoš koji nas je krio, svaki put kada smo krišom otišli na noćno kupanje do Brane ili u krađu neke voćke usput.

Ili smo otišli na Ljubin točak, pa usput ubrali sve zabranjene tulipane.

Ili možda Kotor Varoš kada smo sa 13 godina mislili da smo odrasli dovoljno da se Bregova smijemo sami na Bjeline?!  A u kesi za čitav dan kupanja pakovali bi kiflu i paštetu, krastavac bi bio već luksuz.

E taj Kotor Varoš, nesigurno siguran za sve nas koji nismo razmišljali o njemu dok smo gradili prva mišljenja, iskustva i ljubavi.

Ovaj Kotor Varoš koji mami osmijeh na lice kada ga se sjetimo u daljini. Hvala mu…

D.D.

 

 

PODELI

2 KOMENTARA

  1. Svaka generacija imala je svoje draži kroz odrastanje u Kotor Varošu.Vi ste imali kiflu i paštetu,većina nas samo voće i povrće dok se roditelji ne vrate iz fabrike.Ljeto se provodilo na brani,zabrani,Alin vir,Bjeline,odvažniji i malo stariji na BobasuRuika nam je bila Darkvud,.Više gladni nego siti i opet zadovoljni.

Comments are closed.