Služen moleban u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice

0

KOTOR VAROŠ, 14. JANUARA – U Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu u ponoć je služen moleban povodom pravoslavne Nove godine.

Moleban je služio protonamjesnik Damir Vrhovac, koji je poželio vjernicima da sa optimizmom i jakom vjerom uđu u Novu godinu, da se poprave i čine dobra djela.

Novo ljeto gospodnje treba da pruži priliku da sagledamo sve naše grijehe” poručio je Vrhovac i dodao kako blagoslov Božiji treba da podari hrišćanima u Novoj godini mir i spasenje.

Vrhovac je pozvao sve vjernike i ljude dobre volje da uzmu učešće u svetoj liturgiji, Bogojavljenskoj litiji i plivanju za Časni krst, koje će i ove godine biti organizovano u Kotor Varošu.

Bogojavljenje je jedan od 15 praznika Srpske pravoslavne crkve i zato pozivam sve Kotorvarošane da dođu i vide odvažne ljude koje ni hladna voda, ni vrijeme ne mogu pokolebati u namjeri da plivaju za Časni krst“, istakao je Vrhovac.

Nakon održanog molebana kotorvaroško nebo je ukrasio vatromet, a za okupljenje vjernike je bilo pripremljeno kuvano vino i posluženje.

Većina Kotorvarošana proslavila je Novu godinu po julijanskom kalendaru u svojim domovima.

PODELI