Služen parastos poginulim borcima iz Maslovara

0

KOTOR VAROŠ, 8. MAJA – U mjesnoj zajednici Maslovare danas je služen parastos, položeni su vijenci i prislužene svijeće za 45 poginulih boraca ovog kraja, koji su dali život za Republiku Srpsku u odbrambeno-otadžbinskom ratu.


Parastos je služio paroh maslovarski Željko Popović, koji je rekao da je obaveza svih, a naročito mlađe populacije, da njeguju kulturu sjećanja na borce Vojske Republike Srpske /VRS/, koji su dali život za vjeru i slobodu svog naroda.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Kotor Varoš Miladin Savanović naglasio je da je na današnji dan formiran čuveni Drugi bataljon 22. Pješadijske brigade, u čijem sastavu su najbrojniji bili borci sa područja Maslovara.

“Oni su dali život za Republiku Srpsku i naša dužnost je da ih se sa ponosom sjećamo i da brinemo o njihovim potomcima, kao i o ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima VRS“, poručio je Savanović.

Prije 32 godine je formiran Drugi bataljon 22. Pješadijske brigade, koji je u ratu dao ogroman doprinos u stvaranju i očuvanju Republike Srpske i na tom ratnom putu je imao 99 poginulih boraca, dok je dva puta proglašavan za najbolji bataljon Prvog Krajiškog korpusa.

Vijence su položile delegacije opštine Kotor Varoš, na čelu sa načelnikom Zdenkom Sakanom, Policijske stanice Kotor Varoš i opštinske Boračke organizacije.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here