ŠOKIRALA REGIJU Protiv bahate medicinske sestre podnijeta KRIVIČNA PRIJAVA zbog zlostavljanja djece

0

BEOGRAD, 20. JULA – Protiv medicinske sestre Đ. A. (23), zaposlene u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj u Beogradu, po nalogu nadležnog tužilaštva, u petak je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zlostavljanje i mučenje.

Krivična prijava je podnijeta nakon saslušanja u policiji. Sumnja se da je Đ. A., koja radi u Centru za zaštitu odojčadi, djece i omladine „Zvečanska“, krivično djelo zlostavljanje i mučenje izvršila nesavjesnim radom i ophođenjem suprotno pravilima ustanove prema dvogodišnjem dječaku o kome je bila dužna da se stara, piše Blic.

Na snimku, koji se pojavio na društvenim mrežama, vidi se kako Đ. A. dijete nosi kao džak i baca ga u krevetac, a potom mobilnim telefonom, iako je njegova upotreba zabranjena, fotografiše drugog mališana.

Bila na praksi

Povodom snimka koji je uzdrmao javnost, direktor ove ustanove Zoran Milačić rekao je za Blic da oni oštro osuđuju ovaj događaj i objasnio na koji način je medicinska sestra, inače apsolvent Više medicinske škole u Zemunu, zaposlena.

 

– Medicinska sestra je bila na praksi. Ona je trenutno apsolvent na Višoj medicinskoj školi u Zemunu, a kada smo objavili konkurs, nakon što se pojavila potreba za angažovanjem novih radnika, ona je željela ovaj posao, pored mnogih koje posao nisu prihvatile – rekao je Milačić.

On je ispričao da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Đ.A., dok će tužilaštvo kasnije vidjeti da li ima osnov za takvu vrstu prijave i da ona po tom osnovu bude procesuirana.

Takođe pored ove prijave, biće podnijeta i krivična za N.N. lice koje je sve to snimilo i tako ugrozilo dječiji identitet koji se strogo štiti u ovoj ustanovi.

– Ne znamo da li je kamera postavljena i kada, ili je to neko snimao, i takođe ne znamo zbog čega bi to mogao da uradi. Ko god da je znao za ovakvo ponašanje trebalo je da prijavi odmah, bez ugrožavanja prava dece koja borave u toj sobi, jer svako snimanje je nedozvoljeno u tim prostorijama. Mi smo transparentna ustanova, slučaj po anonimnoj prijavi smo odmah prijavili i pokrenuli sve mehanizme koji su u našoj moći i svi koji su prekršili zakon i pravila biće kažnjeni. Nadamo se da ćemo što pre saznati – dodao je za kraj Zoran Milačić. (srpskainfo)

Foto: Screenshot/Blic TV

PODELI