Spomenka Stevanović: Ponašanje Bošnjaka u subotu na Meokrnju necivilizovano i varvarski

1

BANJALUKA, 14. septembra  – Šef Kluba poslanika DEMOS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović smatra da je pokušaj stotinjak Bošnjaka da na platou Vlašića spriječe obilježavanje stradanja 21 ubijenog srpskog borca, u najmanju ruku necivilizovano i varvarski.

“Da bi BiH bila funkcionalna i stabilna potrebno je da svaki narod osudi svoje zločince i da poštujemo tuđe žrtve jednako kao i svoje”, rekla je Stevanovićeva.

Stevanovićeva je istakla da bi o ovom događaju svoj stav trebalo da iznesu i stranke iz Federacije BiH.

“Ovo im je prilika da osude ovaj čin i da u praksi dokažu tu svoju proevropsku orjentaciju”, dodala je Stevanovićeva.

U subotu, 12. septembra, stotinjak Bošnjaka sa ratnim zastavama takozvane Armije BiH pokušalo je da spriječi parastos na platou Meokrnje na Vlašiću za 21 srpskog borca koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga u proteklom ratu.

Do većih incidenta nije došlo zbog pribranosti učesnika okupljanja i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji nisu nasjeli na provokaciju Bošnjaka jer su donijeli ratne zastave na mjesto velikog stradanja srpskih boraca. (nezavisne)

PODELI

1 KOMENTAR

  1. Vidimo da čestiti pravoslavci kažu da nije bilo nikakvih provokacija jer to svakako nije dio našeg muslimanskog odgoja i bošnjačkog/bosanskog identiteta, a vezano za zastave mogu kazati da je jedina legitimna zastava tokom agresije na BiH bila ona sa ljiljanima, međunarodno priznata, u UN-u bila istaknuta,a sve druge bile nelegitimne, posebno one koje su Genocidom okrvavljene, ge shodno tome jedina legitimna vojska je bila Armija RBiH, sve druge su bile kvinsliške formacije sa teškim, sramnim i neizbrisivim pečatom ratnih zločina poput Tomašice, Korićanskih stijena, Srebrenice i drugih mjesta! Istina i činjenice bole, zar ne?

Comments are closed.