Fagus8 22

Sramota nas je gostujućih navijača i fudbalera: Zapušten stadion FK „Mladost“ je lice i naličje uprave kluba (FOTO)

Ovdje je, kažu, čak umrla i nada da će uskoro biti bolje jer sadašnji nered oko stadiona traje godinama

7

KOTOR VAROŠ, 20. avgusta – Stadion „Mladosti“ u Kotor Varošu uveliko je zapušten. Tribina i okoliš stadiona gradskog kluba, duge i bogate istorije, više podsjećaju na ruinu nego sporski objekat. Svuda je šiblje, smeće, polomljene stolice, šuplja ograda…


Očigledno je da klupska uprava ne čini gotovo ništa da sačuva ugled FK „Mladost“.

– Slika, kako kaže naš narod, govori više od hiljadu riječi. Sramota nas je kada gostujući navijači dođu na utakmicu, niti imaju gdje sjesti da se ne isprljaju niti mogu doći do tribine kroz visoku travu. Sve vam je jasno, ali nas nekoliko ljubitelja i navijača domaćeg kluba ne možemo ništa promijeniti – kažu navijači FK „Mladost“ Kotor Varoš.

Oni ukazuju na dugu tradiciju najpoznatijeg kluba iz ovog kraja, nekada perjanice krajiškog fudbala, a sada tima koji tavori na začelju Regionalne lige, grupa zapad.

Zato i nisu izneđujući loši rezultati, daleko ispod rejtinga i ugleda kotorvaroškog kluba, koji prije desetak godina bio u vrhu drugoligaškog takmičenja.

O katastrofalnom stanju u klubu najbolje svjedoče i komentari na društvenim mrežama:

Podsjećamo, Fudbalski klub “Mladost” iz Kotor Varoša ove godine bilježi 96 godina od formiranja.To je  jedan je od najstarijih klubova u Republici Srpskoj.

Na primjer, zapisano je da je “Mladost” 1988. godine savladala banjalučki “Borac”, samo deset dana nakon što su Banjalučani osvojili Kup Jugoslavije. Kotorvarošani se sjećaju i drugih, brojnih uspjeha kada su se radovali golovima i pobjedama na gradskom stadionu, tijesnom za sve navijače.

Sada ih na ruiniranoj tribini ima desetak u prosjeku i često su gostujući navijači brojniji od njih. Ovdje je, piše Srpska info,  čak umrla i nada da će uskoro biti bolje, jer sadašnji nered oko stadiona traje godinama.

Milan Pilipović  (srpska info)

 

PODELI

7 KOMENTARA

  1. Koze pasu na stadionu.Kamion sa drvima ulazi iza tribina.Sramota.Sramota i opet sramota.A kad je krkanluk u pitanju kao obilježavaju nekakve godišnjice.Dajte malo akcije oko uredjenja stadiona.

  2. Zalosno je što je takva situacija i što sve izgleda tako jadno. Ali vjerujem da će doći bolji dani za moj Klub iz djetinjstva.

    Valjda će se naći malo sluha i razumjevanja za Tradicionalni Klub Mladost te poduzeti odgovarajuće mjere da dodju bolji Dani za Mladost i njegove članove.

  3. Žuja bi ćaću svoga dao za pare, a još i pare od djece i roditelja? To je katastrofa.Žao mi je svega al tom čoveku je malo koliko god uzme i ako ima par državnih primanja.

  4. Само нека се паре перу, ФК у приватном власништву као да им је ћаћевина.

Comments are closed.