Sud odlučio – Đoković mora da napusti Australiju

2

MELBURN, 16. JANUARA – Federalni sud u Australiji odbio je žalbu Novaka Đokovića na ukidanje vize što znači da Đoković mora da napusti Australiju i da neće igrati na Australijan openu.

Odluku o ukidanju vize Đokoviću donijelo je tročlano sudsko vijeće. Vođa ovog vijeća bio je sudija Đžejms Alsop.

Obrazloženje odluke očekuje se danas u toku dana ili sutra.

Prema pisanju pojedinih medij, Novak će morati da plati odštetu u iznosu od 500.000 dolara.

Podsjetimo, Đoković je dobio medicinsko izuzeće od dvije nezavisne komisije.

“Ðoković je zatražio medicinsko izuzeće, a ono je odobreno nakon rigoroznog procesa, u kojem su učestvovale dvije odvojene komisije medicinskih stručnjaka”, navedeno je u saopštenju Australijan opena početkom januara. (nezavisne.com)

PODELI

2 KOMENTARA

  1. Netfliks snima dokumentarni film o Djokovicu, sve su snimili u tancine i bice u nekoliko nastavaka. Novak Djokovic ce zaraditi milione i biti simbol slobodoumlja danasnjice.

  2. Potpuna zloupotreba svih mogucih prava, Australija je uzela pravo nad pravom , bilo kojem, bilo koje skole a cak i vlastite drzave.Ovo je prva odluka koju sam pomno pratio, jos od 1992 godine me nista nije interesovalo, sve do ovog i ovo je prvi rezultat neke odluke koji se moze analizirati tek onda kad se dobije i zavrsi.Sve ostalo u bilo cemu je suplja i prica nepismenih a nepismen znaci biti nesposoban.Ovo s Djokovicem nije moj stav, ja kao pisac nemam svoje stavove, zato i jesam najbolji, ovo je ubitacna spoznaja koju je uradila Australija a ako bih pisao u kontekstu Novog Svjetskog Poredka onda mozda to i nije, ako bih pisao da je Australija engleska kolonija mozda to i nije ako bih pisao da je zapad zlo, oni bi rekli da nisu, ako bih im pisao da sam Musliman mozda bi mi ugradili svinjsko srce, ako bih napisao da ja nisam Novak Djokovic, da mu ne podnosim ni krst oko vrata ni 3 prsta rekli bi mi da sam pravoslavni komunista a da ih saljem u PM vec su daleko, tamo daleko preko, od mora i da ne znam engleski, to je jedini jezik koji niko ne smije nauciti, ako je iole pametan posto terminoloski Verdict znaci sve ono sto nije u australskom slucaju.Budite spremni za koronu, ja sam antivakcinas.Slucajno se zovem Ibrahim.Ni Englez ni Francuz ni David Strbac.Jazavci su krenuli u kuruze.

Comments are closed.