Šumarija u dugu do guše, obaveze dostigle 1,5 miliona KM: Radmanović smijenjen, Pezerović upozorio na teško stanje u ŠG ”Vrbanja”

17

KOTOR VAROŠ, 28. FEBRUARA  – Vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva “Vrbanja” Kotor Varoš Nenad Pezerović rekao je da je neophodno u narednom periodu znatno podići nivo proizvodnje kako bi bile realizovane tekuće obaveze i zadovoljeni lokalni drvoprerađivači, a ujedno riješena dugovanja iz prethodnog perioda.


Pezerović je naglasio da je prioritetan zadatak sanacija postojećeg stanja, jer je kotorvaroško gazdinstvo u vrlo teškoj situaciji.

“Samo maksimalnim angažmanom svih radnika i odgovornim poslovanjem možemo postići napredak, a u tom pogledu planiram angažovati i neke nove izvođače kako bi poboljšali nivo proizvodnje”, poručio je Pezerović.

Jedno od najvećih dugovanja Šumskog gazdinstva “Vrbanja” je prema opštini Kotor Varoš po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata, a ukupni akumulirani dug iznosi više od 1,5 miliona KM, što u znatnoj mjeri otežava punjenje budžeta i realizaciju planiranih infrastrukturnih projekata.

“Za prevazilaženje svih problema neophodno je da krenemo rješavati dugovanja, koja nisu mala. Iskreno se nadam dobroj saradnji sa rukovodstvom opštine i resornim mnistarstvom, jer samo zajedničkim angažmanom i razumijevanjem možemo stabilizovati poslovanje gazdinstva”, rekao je Pezerović.

Pezerović je imenovan za direktora ŠG “Vrbanja” sredinom mjeseca, nakon što je sa te funkcije smijenjen Sanel Radmanović.

Radmanović je na čelu kotorvaroškog Šumskog gazdinstva proveo nepuna 22 mjeseca, a smijenjen je odlukom Vlade Republike Srpske jer nije uspio poboljšati poslovni rezultat.

PODELI

17 KOMENTARA

  1. Kad jeDaliborka bila direktoricy, nije valjalo.
    Zena sposobna, drzavni fakultet zavrsila izvela SG iz sodome i opet smjenjena. Neka se sada smjenjuju dok nr zatvote i proglase bankrot., sto se uskoro ocekujr

  2. Nazalost, sta nam rade partijski uhljebi. Polupismeni unistavaju ono sto smo duzni ostaviti svojoj djeci. Stranacke protuve su nemilosrdne. Jadna majko, jadnije svatova.

  3. Smijeniti upravnike a onog iz Liplja pod hitno. Vidite mu kuću u Vrbanji i sve će vam biti jasno.

  4. A danas ministar Savo Minić sa novim direktorom šumarije u Varošu. I opet smjena direktora i opet ajmo Jovo na novo.

  5. Jedini čestit u šumariji je šumar Ružičić Puzo, njega za nekog šefa treba postaviti.Puzo se dokazao i uvijek on u ćošku i on upozorava nadležne ne stanje loše u šumarstvu ali se glas poštrenog čovjeka danas ne čuje.

  6. Stranačko “uguravanje”direktora svake dvije godine uništiće i ono malo što je ostalo od Š G.Malo ispitajte diplome silnih inžinjera i ostalih “fakultetlija”.

Comments are closed.