SVE MANJE ŠANSE ZA NOVAKA: Australijska pravnica objasnila detalje novog suđenja

1

MELBURN, 14. JANUARA – Saslušanje Novaka Đokovića zakazano je za večeras u 22 časa, a djeluje da će ovo biti značajno drugačije u odnosu na prošlo.

Novakove šanse su sada ipak znatno manje nego na prvom ročištu, a evo i razloga.

Ministar Hok donio je odluku “133C(3)” što znači da ne mora da obavještava Đokovića u svojoj namjeri da mu poništi vizu u bilo kom trenutku. To smanjuje rizik da Hok napravi grešku kakva je bila granična policija.

Kao drugo, tu je pravilo “prirodne pravde” u anglosaksonskom pravu. U prevodu, dok Đoković ima pravo da ospori Hokovu odluku, on to može da uradi samo po užim osnovama. Konkretno, prostor za tvrdnju da je njegova odluka nepravedna smanjen je na minimum.

Objašnjenje je dala australijska pravnica, Sangita Pilaj.

– Pogrešno je misliti da je Novakov adut to što je ministar otkazao njegovu vizu u javnom interesu. Australijski sud se u velikoj većini slučajeva oslanja na presudu ministra kada odlučuje da li je nešto u javnom interesu, rekla je Pilaj, koja je priznala da Novakov slučaj jeste neobičan:

– Imigracioni ministar i ministar unutrašnjih poslova imaju veliku moć i postoji sve veća navika da je koriste kao mač.

Čak i ako Novakovi advokati obore tokom suđenja, ministar Aleks Hok će opet moći da mu ukine vizu ali po drugom osnovu. (srpskainfo)

FOTO: DIEGO FEDELE/EPA

PODELI

1 KOMENTAR

  1. Novak pobjedjuje u svakom slucaju posto je vec pobijedio, Australija je namjestila rezultat.Za sada se ne zna koji je i kakav god da bude od 3 naspram nula ili 2 prema 1 najveci profit dobija Djokovic.Ovdje se ne radi ni o cemu drugom nego o Novom Svjetskom Poredku a ja sam antivakcinas.Psi zapada su ionako bijesni a u Australiji divlji pas se zove Dingo.Neka vakcinisu svoje pse protiv njihovog bjesnila.

Comments are closed.