Tomo Dubočanin na čelu Koalicije za odbranu rijeke Duboke, veliki protesni skup protiv izgradnje MHE 10. marta u pet do 12

3

GRABOVICA, 23. FEBRUARA – Predstavnici Centra za životnu sredinu,  kao i predstavnici mještana okupili su se u Dubokoj u MZ Grabovica, na lokaciji na kojoj je planirana izgradnja male hidrocentrale. 


Formirana je i Koalicija za zaštitu rijeke Duboke, a za predsjednika je izabran Tomo Dubočanin.

Tomo Dubočanin 

Odlučeno je da 10. marta, sa početkom u 11:55 časova, simbolično u pet do 12, u Dubokoj bude organizovan protesni skup protiv izgradnje male hidroelektrane na toj rijeci.

Kako je najavljeno, na protesni skup će biti pozvani svi građani opštine Kotor Varoš, ekolozi, ribolovci, planinari i ljubitelji prirode iz svih dijelova Republike Srpske i BiH.

Na sastanku je prezentovana sva dokumentacija u vezi gradnje tog objekta.

Kako je najavljeno, pravni timovi koji su angažovani na ovom slučaju će u narednih 15 dana javnosti saopštiti sve detalje vezane za sve eventualne nepravilnosti do kojih dođu u procesu revizije izdavanja dokumentacije vezane za gradnju tog objekta.

Najavljeno je i podnošenje krivičnih prijava protiv svih odgovornih za koje se utvrdi da su nezakonito iskoristili svoj položaj ili ovlašćenja u ovom slučaju.

PODELI

3 KOMENTARA

  1. Postavljanjem cjevovoda i stavljanjem dijela korita rijeke u te iste cijevi ne uništava se samo celokupan ekosistem tog kraja nego se uništava sve u tom kraju. Uništavaju se vodenice koje su jedinstvene, poljoprivreda… A najbitnije uništava se ljepota koju nam je dao Bog. Da se turistička organizacija malo angažuje mogao bi Kotor Varoš imati mnogo prihoda od prirodnih ljepota…
    Treba javno da se navede ko je dobio koncesiju, znači ko bi pravio tu MHE i ko je onaj ko vodi sve te poslove. Da li je istina da uzimaju pare od države već za taj projekat a nisu ništa napravili. O ovoj temi mogu pisati romane, na javnoj raspravi da ih uništim ali… Daće Bog da ostanu bez koncesije i da se neki dozovu pameti.

  2. Ne dajte braco i sestre u Hristu, jer to je klasican GENOCID nad narodom kojem i sami pripadate.Ko unisti reku, unistio je i zivot oko reke a sve sa ciljem progona stanovnisteva . Mini hidroelektrane se grade samo tamo gde zivi Pravoslavni zival, kako u Republici Srpskoj tako i u Srbiji i u C.Gori.

Comments are closed.