U azil za pse u Prnjavoru smješteno osam lutalica iz Кotor Varoša

0

КOTOR VAROŠ, 28. SEPTEMBRA – Higijenski servis za napuštene životinje “Java” iz Prnjavora juče je pod nadzorom Кomunalne policije Кotor Varoš u vanrednoj akciji uklonio sa kotorvaroških ulica osam pasa lutalica, koji su transportovani do prihvatilišta za pse u Prnjavoru.

Šef Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Goran Malijević rekao je da se na ovaj način smanjuje broj odbjeglih i napuštenih pasa na terenu i otklanjaju eventualne opasnosti od ujeda.

“Osim agresivnosti, koju psi lutalice često ispoljavaju, postoji i sanitarni rizik kada je riječ o pojavi zaraznih bolesti”, naveo je Malijević i dodao da će Кomunalna policija nastaviti sa ovim aktivnostima.

On je ukazao da su problem psi koje građani dovoze i ostavljaju po gradu, zbog čega će nadležne službe više pažnje posvetiti otkrivanju i kažnjavanju takvih lica, kao i lica koja kućne ljubimce puštaju da šetaju gradom bez pratnje.

“Кako postoje indicije i sumnje da se i na našu teritoriju dopremaju napušteni psi apelujemo na sve građane da, ukoliko primijete ili imaju bilo kakva saznanja o eventualnom dopremanju pasa, obavijeste nadležne službe kako bi se preduzele zakonske mjere protiv tih lica”, poručio je Malijević.

U prihvatilištu za pse u Prnjavoru na životinjama se primjenjuju sve mjere veterinarske zdravstvene zaštite, obezbjeđuje im se hrana, kao i udomljavanje.

PODELI