U KOTOR VAROŠU DO SADA VIŠE OD STOTINU SLUČAJEVA ZARAZE KORONA VIRUSOM

4

BANJA LUKA, 09. AVGUSTA – Potvrđeni slučajevi infekcije novim virusom korona do juče su registrovani u gotovo svim, odnosno u 60 opština u Republici Srpskoj.

Tako su, po evidenciji Instituta za javno zdravstvo RS, jedina mjesta bez do sada zvanično potvrđenih slučajeva zaraze Istočni Mostar, Kupres i Čajniče.

Po podacima Instituta, najviše oboljelih je do sada registrovano u Banjaluci, gradu u kojem je do juče potvrđeno ukupno 1.346 osoba pozitivnih na novi virus korona, a od zaraze se oporavilo 823 ljudi.

Po broju potvrđenih slučajeva, na drugom mjestu je Bijeljina, ali koja je sa 359 do juče registrovanih slučajeva i 146 oporavljenih, ipak, dosta daleko poslije Banjaluke.

Slijede Zvornik sa 308 registrovanih slučajeva, te Doboj sa oko stotinjak manje, odnosno 211 do sada zaraženih ljudi.

Na petom mjestu po broju oboljelih je trenutno Trebinje, koje dugo nije imalo značajan broj registrovanih slučajeva zaraze, a sada ima 175 i ispred je Prijedora, u kojem do sada potvrđeno 168 slučajeva, te Laktaša sa 167 slučajeva.

Laktaši su, podsjećamo, dugo bili druga opština u RS po broju zaraženih, ali sudeći po brojkama, situacija se u ovoj opštini konstantno smiruje.

Više od stotinu do sada potvrđenih slučajeva novog virusa imaju i opštine Modriča, Kotor Varoš, Pale, Prnjavor, Tesliće, Gradiška, Mrkonjić Grad, Višegrad, Kozarska Dubica, Foča, dok Derventa do sada bilježi tačno 100 slučajeva.

Sa druge strane, opštine u RS koje su do sada zabilježile po jedan slučaj zaraze su Pelagićevo, Krupa na Uni, te Istočni Drvar. (srpskainfo)

PODELI

4 KOMENTARA

  1. Kakvi mehanički konstrukcija šta pričate. To što je covjek prvi testiran i KV i bio pozitivan ne znaci da je odozdo. Ostali su svi bili negativni koliko je sličajeva zaraze došlo iz inostranstva. A što vam eli bar svaki vikend ima muziku uzivo do tri sata ujutro,svadbe ,krštenja,sahrane,privatne žurke i oatala okupljanja. E nepismeni idioti to je problem izvora zaraze. A sada i ovi dijasporci dolaze niko ih ne kontrolise.

  2. U KV sve je krenulo od Mehanicki konstrukcija.Da je ova drzava pravna ovu firmu je trebalo zatviriti odmah,a ne pustiti da se prosiri po gradu,toliko.hvala

Comments are closed.