Fagus3 22

U Kotor Varošu obilježen dan srednjoškolaca

0

KOTOR VAROŠ, 17.NOVEMBRA – Učenici Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“, povodom obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca, priredili su danas video prezentaciju o značaju obilježavanja ovog datuma, kao i o svojim ranijim aktivnostima pripreme obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca.


Postavili su i kutiju u koju su učenici anonimno mogli da iskažu svoje želje, stavove i potrebe, a putem oglasa svim učenicima je upućena čestitka povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca, a u znak sjećanja na 17. novembar 1939. godine, kada su srednjoškolci i studenti iz Praga protestovali zbog nacističke okupacije i nakon toga bili strijeljani.

Predsjednik Savjeta učenika Srednjoškolskog centra Vladan Trkulja istakao je da današnji program pokazuje da učenici ne žele da budu pasivni posmatrači.

„Trudićemo se da, kroz projekte koje ćemo sprovesti u narednom periodu, `pojačamo glas` srednjoškolaca u ušima onih koji su mjerodavni“, naglasio je Trkulja.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u znak sjećanja na praške studente i srednjoškolce koji su nakon protesta 1939. godine strijeljani bez prethodnog suđenja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here