U Kotor Varošu promovisana škola unutrašnjih poslova

1

KOTOR VAROŠ, 18. MAJA – Službenici Policijske stanice Kotor Varoš održali su danas predavanje učenicima Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” o mogućnostima i načinu upisa u Srednju školu unutrašnjih poslova.


Komandir Policijske stanice Kotor Varoš Dragan Božičković rekao je da je sve napravljeno kako bi se policijski sadržaji približili potencijalnim kandidatima.

“Cilj ovih aktivnosti jeste da se učenici kroz neposredni razgovor upoznaju sa uslovima koje moraju ispunjavati da bi upisali srednju školu unutrašnjih poslova, ali i da se upoznaju i sa drugim detaljima, sistemom školovanja u Srednjoj školi unutrašnjih poslova”, istakao je Božičković.

Prema njegovim riječima, promocija je postigla cilj, a srednjoškolci su upoznati sa opusom rada ljudi od zakona.

“Kroz edukaciju i obrazovanje do budućeg kadra i plave uniforme, to je cilj promocije srednje škole unutrašnjih poslova i po završetku zagarantovan je posao, ali i prilika za dalju specijalizaciju. U službi građana, sprečavanju kriminala i sprovođenju zakona, to će biti osnovne vodilje budućih policijaca nakon završetka srednje škole unutrašnjih poslova”, poručio je Božičković.

Slijedi sada i raspisavanje poziva za srednjoškolce za prepis iz drugog u treći razred, odnosno u Srednju školu unutrašnjih poslova.

Trajaće do kraja avgusta, a poziv će biti raspisan već početkom juna. Nakon srednje škole najbolje u klasi čekaju razne mogućnosti.

FOTO GALERIJA:

PODELI

1 KOMENTAR

Comments are closed.