U Srednjoškolskom centru ”Nikola Tesla” održano predavanje “Oružje ne štiti, oružje ubija”

0

KOTOR VAROŠ, 3. JUNA – Pripadnici Policijske stanice Kotor Varoš danas su održali predavanje i podijelili edukativni materijal učenicima Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” u okviru kampanje pod nazivom “Oružje ne štiti, oružje ubija”.


Kampanja je usmjerena na podizanje svijesti kod građana, posebno učenika osnovnih i srednjih škola, o opasnostima usljed nestručne upotrebe vatrenog oružja ili minsko-eksplozivnih sredstava, kao i na primjere koji su završili tragično.

“Učenicima smo ukazali kako da izbjegnu sve opasnosti u kontaktu sa oružjem. Oni ne treba ništa da diraju. Prvo što treba da urade jeste da obavijeste roditelje, profesora ili nekog odraslog ako ugledaju ili nađu oružje”, istakli su pripadnici PS Kotor Varoš.

Oni su pozvali sve građane da prijave policiji ukoliko imaju saznanja o tome da neko ilegalno posjeduje oružje. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP/ sprovodi kampanju “Oružje ne štiti, oružje ubija” od 22. maja do 9. juna.

Kampanju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u okviru projekta “PILLAR” uz podršku UNDP-a BiH i Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here