U Srpskoj se otvaraju bašte kafića, učenici nižih razreda od utorka kreću u školu

18

BANJA LUKA, 04. APRILA – Republički štab za vanredne situacije uvojio je danas izmjene Zaključka o sprovođenju epidemioloških mjera u kojima se navodi da se od sutra dozvoljava rad ugositeljskih objekata pod određenim uslovima, a djeca nižih razreda se od utorka vraćaju na nastavu.

Kako se navodi u saopštenju, od sutra pa do osmog aprila od šest do 22 časova će u RS biti dozvoljen rad ugostiteljskim objektima na otvorenom prostoru a biće moguće posluživanje hrane i pića u vanjskom prostoru objekta samo ukoliko je otvoren bar sa tri strane, bez obzira da li je prostor natkriven.

Nadalje, od 08. aprila dozvoljava se rad ugostiteljskim objektima (na otvorenom i u zatvorenom prostoru) za smještaj, ishranu i piće.

Sve to biće moguće uz strogo poštovanje uputstava Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Kada su u pitanju škole, od utorka se nastavlja odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od 1. do 5. razreda osnovnih škola, kao i odvijanje produženog boravka.

“Za ostale učenike, od 6. do 9. razreda, kao i za studente univerziteta, nastava će se i dalje odvijata on line korišćenjem sredstava elektronske komunikacije, u skladu sa instrukcijom nadležnog ministarstva”, navodi se u saopštenju. (nezavisne.com)

PODELI

18 KOMENTARA

 1. Sta se cudite,svugdje je ista prica sa skolom!Koliko god da glupo zvuci Ali je svakako priritet da mladja djeca odnosno osnovci pohadjaju redovnu nastavu dok recimo to nije za vise razrede??!
  Mnogi ne razumiju da se ovdje radi na tome da ne bude previse djaka istovremeno u zatvorenim prostorijama tj.skoli.
  Nije to sto pojedini misle i osudjuju da Virus nece napasti onu djecu npr. od 6 razreda na vise?!!!
  Takodje ovo vazi i za studente,zamislite samo sta bi bilo kada bi istovremeno na predavanju bilo recimo 300 ili vise Studenata????
  Budite sretni da su vam kafici i restorani uopste otvoreni,to je ovdje u Njemackoj miseona imenica😉
  Ja ne popih kafe u kaficu ima vec godina dana😜

 2. Nemaju svi ugostiteljski objekti terasu ili baštu,kako može da se navede “Otvaraju se kafići,pa i bili su otvoreni samo uz šaltersku prodaju.

 3. Pa taman kad otvore baste,ono kisa udari,a cini mi se da su najavili i sneg,eto pljunte mi usta,ako tako ne bude,takve smo mi srece

 4. Ne treba kažnjavati gazde već goste koji ne mogu popiti kafu kod svoje kuće pa jure kafić.

 5. Pa da, manja djeca se ne mogu zaraziti, recimo ono u petom razredu ne može se razboliti, ali u šestom može. Bože pomozi, samo.

 6. Narode,ne zaboravite i kisobran da ponesete,pijemo kafu u basti kafane uz kisobran i kisu.😆😂😆🌧😆

 7. Pa koga vise pravite budalama. mucite ovu djecu. ili idu il ne idu u skolu. cuj to nizi razredi idu a visi ne idu.kakve sad to veze ima?

 8. E moj narode prvenstveno ugostitelji pa onda Roditelji kako vas talasaju čuj od 1 do 5-og razreda deca idu u školu a od 6-og pa na dalje ne idu. Koliko nebuloznih odluka krizni štab donosi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here