U SUBOTU OBILJEŽAVANjE 30 GODINA OD OSNIVANJA KOTORVAROŠKE BRIGADE VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE

8

KOTOR VAROŠ, 8. JUNA  – U Kotor Varošu će u subotu, 11. juna, biti obilježeno 30 godina od formiranja Prve lake kotorvaroške pješadijske brigade Vojske Republike Srpske, čijih je 109 pripadnika dalo život za slobodu srpskog naroda i odbranu Srpske.


U 10.00 časova će arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić služiti parastos poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a nakon toga će brojne delegacije položiti cvijeće na centralno spomen-obilježje u Kotor Varošu.

U 11.00 časova biće održana svečana akademija u kino-sali, gdje će biti evocirane uspomene na ratni put Kotorvaroške brigade, koja je učestvovala na kotorvaroškom, vlašićkom, posavskom, maglajskom i teslićkom ratištu.

109 pripadnika Kotorvaroške brigade poginulo u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a 363 borca su teže ili lakše ranjena.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan izrazio je veliku zahvalnost borcima Kotorvaroške brigade, jer nisu štedjeli život da bi sačuvali najveće svetinje bez kojih jedan narod ne može trajati, a to su država i sloboda.

On je naglasio da nikada ne smiju biti zaboravljeni oni koji su ugradili sebe u “granični kamen” otadžbine ili su na bilo koji način ostavili djelo za nove generacije.

PODELI

8 KOMENTARA

  1. Ako vam je bolje bez nas Hrvata uživajte .Ali svaki put kad navratim ne vidim napredak i vašu veliku sreću što ste stvorili “svoju Republiku” Najgore mi je što negirate sve šutite štitite svoje zločince koji si silovali ,mučili. I svoju djecu puštate da stoje naprimjer u trgovini iza pedofila koji su silovali male nevine curice ,koje su poludile od šoka mlade dečke ste silovali i iživljavali se ,ne znam kako na to možete biti ponosni jer to prihvačate u kompletu kad ste kao obranili kotor varoš ,ali veliko pitanje od koga od propagande , Tko sad ne može tamo doći živjeti ,ali naravno neće jer vam se više nikad nevjeruje kao nekak.Najgore što sam čula zadnji put kad sam bila ,kaže vaš srbin pusti ovu muslimanku malo jw poludila nije svoja ,ali sam poslije saznala da su je silovali u ratu sin sve gledao i muža mučili isto ,i ona malo luda tako bezveze,Ako vam je tako lakše ajd ne smatram da su svi loši u Kotor Varošu naprotiv, ali mislim da ne slave jer su svjesni svega imaju osjećaje i vidjeli su dovoljno ,ali nažalost šute.Ali tko se prepustio vragu tad i napravio zlo ,zapamtite zlo dolazi po svoje i uzima gdje će vas najviše zaboljeti ,zapamtite i uživajte na ovaj spomen.

  2. Od koga ste se vi to branili?pa vi ste ti koji ste napravili etnicko ciscenje muslimana i hrvata.

  3. Nepoznato mi je tko je napao 11. Lipnja Kotor- Varoš? Nikome nije i neće biti slava u PAKLU! U Paklu je plac😥 i skrgu😬t zubi.

Comments are closed.