U toku radovi na izgradnji vodovoda prema Podbrđu

0

KOTOR VAROŠ, 21. OKTOBRA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan obišao je danas radilište gdje su u toku radovi na trećoj fazi izgradnje vodovoda prema naselju Podbrđe.

Nakon što su prve dvije faze uspješno okončane predstoji sada da se glavni transportsni vod dovede do preduzeća „Sim Tehnik“ i do Osnovne škole „Sveti Sava“.

„Do sada je u ovaj projekat ukupno investirano 200.000 KM. Uvjeren sam da ćemo i kroz druge projekte i donacije obezbijediti neophodna sredstva za ovu kapitalnu investiciju“, istakao je Sakan i dodao da su do sada obezbijeđene dvije trećine novca za ovaj projekat.

Sakan je naglasio da će izgradnjom vodovoda biti riješen problem neadekvatnog snabdijevanja pitkom vodom u mjesnoj zajednici Zabrđe.

Radove u trećoj fazi ovog projekta izvode radnici preduzeća „Dekol“ iz Kotor Varoša, a ukoliko vremenske prilike dozvole treća faza će biti završena u narednih 15 dana.

U toku su i radovi na uređenju korita rijeke Vrbanje ispod mosta u naselju Kotor, gdje se stvaraju uslovi za nesmetano održavanje manifestacije plivanja za Časni krst, dok su postavljanjem obaloutrde i sanacijom pješačke staze okončani radovi na gradskom kupalištu Bjeline.

PODELI