Ugašen požar u Gradišci, vatra progutala pogon fabrike namještaja (FOTO)

0

GRADIŠKA, 18. MAJA – Požar koji je juče popodne buknuo u Gradišci u fabrici namještaja “Forte fleks”, u prigradskom naselju Kozinci ugašen je. Požar je uništio pogon stolarije, ali je brzim reagovanjem vatrogasaca spriječeno njegovo širenje. Nadležni organi pokrenuće istragu kako bi utvrdili uzrok požara.

Vatra je potpuno uništila pogon stolarije.

Na gašenju je bilo angažovano ljudstvo i sva raspoloživa mehanizacija Profesionalne vatrogasne jedinice iz Gradiške, koja je spriječila dalje širenje vatre.

Vlasnik ove firme Đurađ Bjelobrk rekao je da je požar izbio nakon što je u 16.00 časova završeno radno vrijeme, te je većina radnika već otišlo kućama.

Požar u Gradišci (Foto: RTRS)

Požar u Gradišci (Foto: RTRS)

– Јoš smo nekoliko radnika i ja bili u krugu firme. Primijetili smo vatru, koja je izbila u pogonu i skladištu za proizvodnju tapaciranog namještaja – rekao je Bjelobrk novinarima.

Bjelobrk je rekao da je odmah nakon što je uočio vatru, krenuo da ugasi sklopku, ali su to već radnici uradili, te se ne može sumnjati da je požar uzrokovan kvarom elektroinstalacija.

Požar u Gradišci (Foto: RTRS)

Požar u Gradišci (Foto: RTRS)

– Vjerovatno je došlo do samozapaljenja, jer se u tom prostoru nalazi dosta materijala, poput piljevine, koji je lako zapaljiv – naveo je Bjelobrk.

On je istakao da je važno da se požar nije proširio na pogon za proizvodnju madraca, jer se tu nalazi dosta spužve, a blizu je i kuća u kojoj živi sa porodicom.

– Šteta je sigurno ogromna, ali je najbitnije da niko nije stradao i da požar nije izbio u toku noći, kada bi intervencija bila otežana – rekao je Bjelobrk. (rtrs)