KOTOR VAROŠ: Utvrđeno prisustvo italijanskih državljana u „Mehaničkim konstrukcijama“

3

KOTOR VAROŠ, 29. MARTA – Nakon jučerašnje sjednice Štaba za vanredne situacije službenici Policijske stanice Kotor Varoš su operativnom provjerom utvrdili prisustvo tri italijanska državljanina zaposlena u preduzeću „Mehaničke konstrukcije“, koja nisu bila u evidenciji za izolaciju u Domu zdravlja „Sveti Pantelejmon“.

Isti su upućeni na testiranje, izrečena im je mjera kućne izolacije i dalji zdravstveni nadzor.

Na taj način su potvrđenja saznanja opštinskog Štaba o prisustvu lica iz inostranstva, a koja nisu navedena na spisku zaposlenih radnika dostavljenom od strane uprave „Mehaničkih konstrukcija“.

Tim koji je oformio opštinski Štab za vanredne situacije je u predviđenom roku izvršio identifikaciju svih zaposlenih radnika u preduzeću „Mehaničke konstrukcije“.

Zdravstveno-sanitarni inspektor je izdao rješenja o kućnoj izolaciji svim licima vezanim za prvi klaster u Kotor Varošu i koja imaju mjesto prebivališta na području naše opštine, a za ostale zaposlene je u toku obavještavanje od strane nadležnih iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ gdje su ta lica nastanjena.

Za lica iz Federacije BiH, koja su radila u preduzeću „Mehaničke konstrukcije“, u toku je obavještenje resornog ministarstva Zeničko-dobojskog kantona, jer su pomenute osobe napustile opštinu Kotor Varoš i vratile se svojim kućama.

Značajan broj zaposlenih radnika u preduzeću „Mehaničke konstrukcije“ je pokazao odgovornost i sami su se prijavili u Dom zdravlja. (opstinakotorvaros.com)

PODELI

3 KOMENTARA

  1. Kako je neko mogao da udje u drzavu a da nije pregledan na granicama I Stavljam u karantin 14 dana toje do odgovornosti drzave

  2. Normalno da je bahatost. Još je radnicima dostavljeno riješenje o kućnoj izolaciji gdje piše. ” bio je u zemlji gdje postoji oboljenje izazvano virusom korona”. Ako ima neko stručan da mi ovo objasni?

  3. I sta sad?Ima li necije odgovornosti?Trebalo bi da je bude jer je nevjerovatna necija bahatost u ovoj prici.

Comments are closed.