”Večernje novosti”: Stop stranačkom zapošljavanju u Kotor Varošu

0

KOTOR VAROŠ, 26. decembra – ”Glas Kotor Varoša” u cjelosti prenosi tekst  beogradskih ”Večernjih novosti” o stranačkom zapošljavanju u Kotor Varošu, a  nakon saopštenja Izvorne SDS o sumnjama u poštovanje zakonske procedure prilikom zapošljavanja djece poginulih srpskih boraca.

Stop stranačkom zapošljavanju!

U pismu “Novostima” članovi porodica poginulih boraca Kotor Varoša apeluju. Supruga odbornika ne može biti ispred deteta poginulog borca

KOTOR VAROŠ – Grupa dece poginulih srpskih boraca iz Kotor Varoša obratila se “Večernjim novostima” i upozorili na mogući slučaj stranačkog zapošljavanja u ovom mestu. Reč je, napisali su, o već raspisanom konkursu za prijem u radni odnos referenta za finansije i računovodstvo u Javnoj ustanovi “Centar za sport, kulturu i informisanje”, koji je raspisan 17. decembra, a ističe u ponedeljak.

Strahuju da će “na osnovu političkog dogovora vladajuće koalicije SDS-PDP-SDA u Kotor Varošu, na konkursu `proći` Dijana Đekanović, supruga odbornika SDS u SO Kotor Varoš Bojana Đekanovića, jer je njeno zapošljavanje Đekanović, navodno, uslovio podrškom tesnoj skupštinskoj većini u SO”.

Navode da je Đekanović skupštinsku većinu prethodno uslovio zapošljavanjem supruge u Dom zdravlja, gde je radila pet meseci, ali nije mogla da dobije stalno rešenje, pošto saglasnost na njeno zapošljavanje nije dao ministar Dragan Bogdanić”.

Porodice smatraju da na pomenutom konkursu u Centru za kulturu, sport i informisanje prednost mora imati Valentina Božičković, kćerka poginulog borca Vojske RS iz Maslovara.

V. d. direktora JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Vesna Narić, za “Novosti”, u petak je rekla da će apsolutno biti ispoštovan Zakon o pravima boraca i da članovi porodica poginulih boraca imaju prednost pri zapošljavanju.

– Sledeće sedmice će biti imenovana tročlana komisija i ne sumnjam da će izabrati najboljeg kandidata. Prijave i dalje pristižu i u ovom trenutku ne mogu reći da ima samo jedna prijava deteta poginulog borca – kaže Narićeva.

Ona je dodala da njoj niko nije uputio pismo i da ne zna o čemu je reč, ali uverava sve da će se “zakoni i procedure poštovati”.

Konkurs je, inače, izazvao pravu malu “buru” u ovom gradiću, jer je reagovala i stranka Izvorna SDS koja je u saopštenju upozorila Narićevu da će, ukoliko se ne primeni Zakon o pravima boraca, protiv nje podići i krivičnu prijavu.

PODRŠKA BORACA

PREDSEDNIK opštinske Boračke organizacije Gosto Trivunović, za “Novosti”, kaže da porodice poginulih boraca moraju imati prednost pri zapošljavanju, ako ispunjavaju ostale uslove konkursa. On još navodi i da su već pisali opštini da se omogući deci poginulih boraca i RVI da odrade pripravnički staž i da će i u ovom slučaju stajati iza porodica poginulih boraca.

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:583223-Stop-stranackom-zaposljavanju