VIŠKOVIĆ I ŠERANIĆ URUČILI VLADI BIBIĆU KLJUČEVE SANITETSKOG VOZILA

2

BANJALUKA, 10. MARTA  – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić danas su u Banjaluci uručili ključeve savremeno opremljenog sanitetskog vozila direktoru kotorvaroškog Doma zdravlja Vladi Bibiću.


“Nastavićemo da ulažemo u zdravstveni sektor kako bi naši građanim imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu”, istakao je Višković.

Šeranić je istakao da savremenim sanitetskim vozilima omogućavaju dostupnost zdravstvene zaštite pacijentima u svim krajevima.

On je naveo da uvijek rade na opremanju zdravstvenih ustanova, što je, uz kvalitet i efikasnost, značajan uticaj na zdravstveni sistema.

”Novo sanitetsko vozilo koje je Vlada Republike Srpske donirala Domu zdravlja Kotor Varoš unaprijediće dostupnost usluga hitne medicinske pomoći s obzirom na razuđenost opštine i veliku potrebu za hitnim intervencijama”, rekao je direktor Doma zdravlja Vladimir Bibić.

On je dodao da će novo sanitetsko vozilo omogućiti i novi kvalitet zdravstvenih usluga koji se ogleda u boljoj sigurnosti i udobnosti pacijenata.

Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš je javna zdravstvena ustanova koja pruža usluge primarnog nivoa zdravstvene zaštite za osiguranike sa područja deset mjesnih zajednica, a u sklopu toga organizuje i usluge hitne medicinske pomoći i hitnog sanitetskog prevoza.

 

PODELI

2 KOMENTARA

Comments are closed.