Vlašić: Mečka napala stado ovaca u selu Mudrike, pogledajte snimak

0

VLAŠIĆ, 19. JUNA – Na društvenim mrežama juče se pojavio snimak napada mečke na stado ovaca u vlašićkom naselju Mudrike.

Tom prilikom, mečka je napala ovcu i ubila je.

Srećom, nije napala nikoga od mještana, te su je u strahu pokušavali na sve načine otjerati.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Enes Ibrak, predsjednik Lovačkog društva Srednjobosanskog kantona.

“Mečka je sa dva mladunca došla u vlašičko naselje Mudrike te ubila jednu ovcu. Na svu sreću, nije napala mještane”, izjavio je Ibrak.

Prema njegovim riječima, mečka je navikla na ljude i nije se mnogo uznemirila nakon što su je mještani pokušali otjerati.

“Mečka je dan ranije bila u jednom selu koji se nalazi tu u blizini. S obzirom da na tom području nije našla ništa zanimljivo, došla je u selo Mudrike. Navikla je na ljude i zbog toga ju je teško otjerati s tog područja”, rekao je predsjednik Lovačkog društva SBK.

S obzirom da se je na snimku napisano da je u toku hajka na mečka, to znači da se otjera s tog lokaliteta, nipošto se ne smije ubiti.

“Sezona je parenja i zakonski je zabranjeno ubijati medvjede. Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva daje dozvolu za odstrel”, dodao je Ibrak.

Iz Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona povodom kažu da trenutno nemaju službeni zapisnik ovog slučaja.

“Nemamo službeni zapisnik, niti nam je bilo šta prijavljeno”, kratko su za Radiosarajevo.ba rekli iz MUP-a SBK.

Kako je izgledao napad mečke, pogledajte u videu ispod.

(nezavisne.com)
Foto: Printscreen Facebook
PODELI