Vozač ne primijeti odmah da je prevaren: „Drumska mafija“ ponovo na srpskim auto-putevima

1

BEOGRAD, 04. AVGUSTA – U Srbiji je u toku sezona ljetnjih odmora i putovanja, što će pokušati da iskoristi takozvana “drumska mafija”, upozorava generalni sekretar AMSS Milan Nikolić.

Kako je rekao za TV Prva, na auto-putevima u Srbiji često se namjerno nađu predmeti kako bi se izazvala nesreća, a vozači obično ne primjete odmah da je u pitanju prevara.

“Postave predmete tako da bi neko naletio, a isti ljudi koji su podmetnuli se pojavljuju kao neko ko riješava taj problem”, kaže Nikolić.
On je upozorio da takva “lažna pomoć na putu” potom odvozi u servis kako bi naplatili stvarne ili fiktivne troškove kvara.

“To su različite metode, razrađene godinama. To su posipanje ulja, bušenje hladnjaka na benzinskim stanicama i u zaustavnim trakama. Koriste se i metalnim predmetima koji bi izbušili pneumatike, bave se i podizanjem tzv. češnjeva sa nadvožnjaka”, rekao je on.

Nikolić je kazao da vozači koji se kreću auto-putem od 120 kilometara na sat ne mogu da reaguju ni preko dana, a kamoli noću kada naiđu na takve prepreke na putu.

“Vozaču ne djeluje sve odmah kao prevara, jer je zadovoljan što je preživeo i on i putnici. On tu iznenadnu pomoć doživi kao sreću u nesreći, pomoć prihvati ne sluteći da se radi o isplaniranom krivičnom djelu. Odveze ga u servis gdje mu prijavljuju razne kvarove u enormnim cijenama”, kazao je on.

Dešavalo se i da vozači shvate da je u pitanju prevara, pogotovo kada čuju cijenu za otklanjanje kvara.

“Ukoliko neko shvati da se radi o prevari oni zauzmu drugi stav i traže od 300 do 500 evra jer su vršili šlepanje i radili dijagnostiku”, naveo je on.

Kako je rekao, u pitanju je uigrana prevara koja se događa godinama, ali i u zemljama regiona.

Preporučio je da se ukoliko se nađete u takvoj situaciji, obratite policiji ili AMSS-u.

“Ne samo oni koji su u zamci, nego i oni koji primIjete da se nešto čudno dešava na auto-putu neka pozovu AMSS”, napomenuo je on.

Kako je kazao, žrtve su više stranci nego naši ljudi, jer naši se prije snađu u takvim situacijama.

Nedavno se, kako je naveo takva situacija dogodila na auto-putu ka Nišu kod Ražnja. (sputniknews.com)

PODELI

1 KOMENTAR

  1. Bjezi tamo klosaru jedan, viris svakome iz cmara, idi u Niksic pa tamo sadi krompir, nas Beogradjane pusti na miru, ovo je klasicno vredjanje inteligencije.

Comments are closed.