Vučanović: Kvalitetnim projektima do novih radnih mjesta

0

KOTOR-VAROŠ, 29. аprilа – Jedan od prioriteta kotorvaroške opštinske uprave u 2013. godini biće priprema seta razrađenih projektnih prijedloga, koji su usmjereni ka održivom ekonomskom razvoju, izjavio je danas načelnik opštine Kotor-Varoš Dalibor Vučanović.

Vučanović je istakao da je riječ o projektima koji mogu računati na podršku međunarodnih organizacija, domaćih i stranih donatora, kao i investitora, dodajući da su ti projekti usmjereni ka otvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju.

„U posljednje dvije godine mnogo je urađeno na planu jačanja kapaciteta zaposlenih u opštinskoj administraciji, kao i na obuci zaposlenih u opštinskim službama za izradu projekata ekonomskog razvoja“, rekao je Vučanović.

On je naglasio da se posebna pažnja posvećuje obuci kadrova, koji će biti uključeni u izradu projekata, koji će biti dostavljani institucijama EU, te dodao da u procesu dodatne obuke kadrova kotorvaroška opštinska uprava očekuje podršku ministarstava u Vladi Republike Srpske.

„Sredstva iz fondova EU, koja će u fazama biti dostupna Republici Srpskoj i njenim lokalnim zajednicama, moramo iskoristiti na najbolji mogući način i staviti ih u službu razvoja“, rekao je Vučanović.

Načelnik Kotor-Varoša je istakao da će ta opština slijediti pozitivna iskustva lokalnih zajednica iz zemalja EU, koje su zahvaljujući kvalitetnim projektima iskoristile najviše novca iz evropskih fondova.

 

Izvоr:www.capital.ba

 

PODELI