Za pošumljavanje područja uz Vrbanju, Vrbas i Savu 1,3 miliona KM

0
BANJA LUKA, 23. NOVEMBRA – U Banjaluci je danas potpisan ugovor o pošumljavanju područja uz rijeke Savu, Vrbas i Vrbanju, vrijednosti preko 1,3 mil KM, s ciljem sprečavanja bujica, poplava i erozija zemljišta.
Ugovor su potpisali pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Goran Mitrović i predstavnici preduzeća Šume Republike Srpske.
Mitrović je rekao da će se pošumljavanje realizovati u okviru projekta “Sava – Drina” finansiranog iz kredita Svjetske banke.
– Danas su potpisani ugovori za pošumljavanje bujičnih područja na slivovima rijeka Vrbasa i Vrbanje. Druga komponenta je podizanje energetskih zasada topola na naplavnim područjima rijeka Save i Vrbasa – rekao je Mitrović novinarima.
On kaže da će biti pošumljen 121 hektar, a da će površina zasada topola biti 14,2 hektara.
Vršilac dužnosti direktora preduzeća Šume Reublike Srpske Slaven Gojković rekao je da su ugovore sa resornim ministarstvom danas potpisala šumska gazdinstva Gorica Šipovo, Vrbanja Kotor Varoš i Banjaluka iz Banjaluke.
– Mislim da ćemo na zadovoljstvo svih da završimo ovaj posao i da u budućnosti smanjimo mogućnost bujica i erozije zemljišta – rekao je Gojković.
Odgovarajući na pitanje o potpisivanju kolektivnih ugovora sa sindikalnim organizacijama u preduzeću Šume Republike Srpske, Gojković je rekao da je za juče bilo zakazano potpisivanje, ali da je odgođeno jer je bio neradni dan.
– Kolektivni ugovor bi trebalo da potpišemo u četvrtak, 25. novembra – rekao je Gojković.
Govoreći o učešću plata u ukupnim rashodima Šuma Republike Srpske, Gojković je rekao da nije tajna da su ti rashodi veliki, ali da se ne razmišlja o otpuštanju radnika, te dodao da ovo preduzeće radi na novim vidovima povećanja ukupnih prihoda. (ba.ekapija.com)
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here