ZASTRAŠUJUĆE: Muškarac uznemiravao medvjeda, pa izvukao deblji kraj (VIDEO)

0
epa06881561 A brown bear is seen in a forest at the Bear Sanctuary Domazhyr near Western-Ukrainian city of Lviv, 11 July 2018. Bear Sanctuary Domazhyr help bears who were rescued from cruel captivity like baiting stations for hunting dogs, travelling zoos, circuses, hotels, restaurants and so on by providing a safe and natural home. The bear sanctuary can host up to 12 brown bears at the same time. EPA-EFE/MYKOLA TYS

KOTOR VAROŠ, 25. maja – Na društvenim mrežama počeo je kružiti videosnimak u kome turista u istočnoj Rusiji iskače iz automobila i pokušava prići medvjedu.

Međutim, medvjed je to shvatio kao prijetnju i odbranio se zaletom ka muškarcu koji je potom pobjegao glavom bez obzira.

On se pokušao približiti mladom medvjedu u nadi da će ga dodirnuti. Turista očigledno nije bio svjestan koliko je ovaj čin bio opasan po njegov život.

Izašao je ispred medvjeda pokušavajući ga namamiti. Medvjed se u početku udaljavao i izmicao, no kada mu je muškarac okrenuo leđa medvjed je krenuo prema njemu.

Turista je trčeći krenuo prema automobilu. Ovaj čin razljutio je mještane regije Kamčatka, budući da je vlada izdala jasno upozorenje da se medvjedi ne smiju uznemiravati, piše The Siberian Times.

Jedna od mještanki Liudmila Fedosenkova kazala je kako je šteta što ga medvjed nije stigao i napao, dok su se mnogi složili da je muškarac “budala”.

 

 

 

PODELI