ZDENKO SAKAN: NE BLIJEDI SJEĆANJE NA POGINULE SRPSKE JUNAKE

6

KOTOR VAROŠ, 8. NOVEMBRA – U Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu danas su povodom Mitrovdana, krsne slave opštinske Boračke organizacije, služeni liturgija i parastos poginulim borcima.


Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić služio je pomen za poginule borce Vojske Republike Srpske, te im odao zahvalnost, ističući da se bol i tuga porodica ne mogu umanjiti, ali da sjećanje na njih treba da ostane trajno.

Narić je naglasio da je Republika Srpska jedini garant ostanka srpskog naroda i zbog toga treba njegovati sjećanje na poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata.

Čestitajući krsnu slavu Boračkoj organizaciji, načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan naglasio je da borci koji su dali život za odbranu svog zavičaja i Republike Srpske ne smiju biti zaboravljeni.

Predstavnici Boračke organizacije i opštine položili su vijence kod spomen-obilježja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, nakon čega su u prostorijama ove organizacije upriličeni obred lomljenja slavskog kolača i slavski ručak.

 

PODELI

6 KOMENTARA

  1. Sta je sa zivim Junacima ko njih danas priznaje za nesebičan i nemjerljiv doprinos o borbi za slobodu KV RS

  2. Ne na te w.w.w.
    Ti nisu junaci. Samo su četvorica. Ne mislim ni na one ubijene u Dabovcima, Vrbanjcima, Kotoru i u školi u Grabovici, oko 350.
    Mislim na one koji nisu poginuli niti ubijeni. Zašto je samo smrt junačka?

  3. Борачку организацију у К.Варошу требало је затворити одмах након што су парастоса на Меокрњу стали на муслиманску страну. То нас борце више не представља.

  4. Mislis na one junake nesrpske sto su u Serdarima ubili dijete od cetiri i osam godina,one sto su dosli u kuce ljudima i povili zene i starce.

Comments are closed.