Zdenko Sakan: Nema oboljelih od virusa korona u Kotor Varošu, 248 osoba u izolaciji

0

KOTOR VAROŠ, 23. MARTA – Opštinski Štab za vanredne situacije je na današnjoj sjednici konstatovao da na području opštine Kotor Varoš nema oboljelih od virusa korona, a u izolaciji se ntrenutno nalazi 248 lica.

„Sva lica poštuju mjere kućne izolacije i uredno se kontrolišu od strane službenika Komunalne policije i Policijske stanice“, istakao je komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije i načelnik opštine Zdenko Sakan.

Nastavlja se i dalje dezinfekcija javnih objekata i stambenih zgrada koje provodi Teritorijalna vatrogasna jedinica, vlasnici poslovnih objekata, zajednice etažnih vlasnika.

Ograničava se rad od 7 do 19 časova do 30. marta svakim danom trgovinskim objektima vrste dragstor i subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača (isključivo u pogledu prodaje njihovih proizvoda bez konzumiranja istih u prodajnom prostoru).

Obustavlja se rad vrtića „Larisa Šugić“ u interesu djece i zaposlenih, ali i opšte epidemiološke situacije.

Poslodavci su dužni izdati potvrde o kretanju za radnike u vrijeme obustave kretanja za sva lica kako bi se nesmetano odvijao proces rada, sa relacijom kretanja, vremenom kretanja i ličnim podacima za radnika.

Zadužuju se Savjeti mjesnih zajednica da kontinuirano dostavljaju spiskove Centru za socijalni rad, lica koja su socijalno ugrožena i kojima je neophodno dostavljati pomoć.

Zadužuju se Savjeti mjesnih zajednica da kontinuirano dostavljaju spiskove, Centru za socijalni rad, lica starijih od 65 godina koji žive sami i hroničnih bolesnika, a neophodna im je pomoć u dostavi hrane, lijekova i ostalih potrebština.

Pozivaju se lokalni mediji i internet portali da ne objavljuju vijesti prije nego što ih zvanično ne donesu nadležni republički i opštinski organi ili nadležne institucije

Na zvaničnoj internet stranici opštine Kotor Varoš biće objavljena imena lica koja ne poštuju mjere kućne izolacije.

Za smještaj 100 lica u slučaju potrebe određuje se hotel St. Petar.

Neophodno je unaprijediti komunikaciju između Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ i Odsjeka za inspekcijske poslove opštine Kotor Varoš u pogledu dostavljanja spiskova lica kojima je određena mjera kućne izolacije

Svim licima koja dolaze u posjetu licima kojima je izrečena mjere kućne izolacije će biti izrečena mjera kućne izolacije.

Odlučeno je da se pokrene inicijativa kod poslovnih banaka da iznađu mogućnost dostave penzija licima starijim od 65 godina na kućnu adresu putem kurirskih službi.

PODELI