Zdenko Sakan: Počinje modernizacija javne rasvjete na području opštine Kotor Varoš

2

KOTOR VAROŠ, 13. SEPTEMBRA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i generalni menadžer preduzeća „Elektro Tim“ iz Banjaluke Zoran Kiza potpisali su danas ugovor o realizaciji projekta „Modernizacija javne rasvjete na području opštine Kotor Varoš“.


Vrijednost ove investicije je milion maraka, a izvođač se obavezuje da da će obezbijediti zamjenu 1341 komada lampi sa LED svjetlosnim tijelom.

Modernizacija podrazumijeva demontiranje originalnih svjetelćih tijela i isključivanje istih sa sadašnjeg sistema za rasvjetu, te montaža i priključivanje novog Led svjetlećeg tijela u sadašnji sistem javne rasvjete i montaža nove lire na stub gdje je to neophodno.

Biće nabavljeni i uređaji za daljinsko upravljanje i detekciju kvara sa pratećom veb aplikacijom.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je rekao da projekat modernizacije javne rasvjete ima za cilj finansijsku efikasnost, koja će se ostvariti kroz planirane uštede od 70 odsto u odnosu na trenutnu potrošnju u funkcionisanju sistema javne rasvjete na području opštine.

„Osim znatno dugoročnijeg trajanja LED rasvjetnih tijela, značajne su uštede u potrošnji električne energije, ljepšeg su izgleda i zbog specifične boje svjetla i smanjenog otpuštanja topline ne privlače insekte tako da nije potrebno održavanje i čišćenje“, istakao je Sakan.

Izvođač radova se obavezuje da će u naredna dva mjeseca nabaviti potreban broj svjetiljki, a modernizaciju aktivnih elemenata javne rasvjete izvršiće u roku od pet mjeseci od predaje radnog terena.

PODELI

2 KOMENTARA

  1. Svaka čast
    De onda bar tu staru što skinete postavite u ulicu Miloša Obilića prema Baštini.
    Gde ima oko 15-ero dijece koja se vraćaju iz škole po noći.

Comments are closed.