ZDENKO SAKAN: PREPOZNATLJIVI PO INVESTICIJAMA I ZAPOŠLJAVANJU

0

KOTOR VAROŠ, 27. DECEMBRA  – Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan izjavio je da u ovoj opštini ima oko 290 samostalnih privrednika, 95 malih i srednjih preduzeća, te dva velika privredna subjekta i više od 5.000 zaposlenih.

“Jedna smo od rijetkih opština u BiH koja ima suficit u izvozu zahvaljujući brojnim privrednim subjektima”, rekao je Sakan sinoć na tradicionalnom novogodišnjem druženju sa privrednicima.

On je istakao da je kotorvaroška privreda značajan faktor u okvirima Republike Srpske i BiH, naročito kada je riječ o izvozu i broju stranih investitora.

Sakan je naglasio da Kotor Varoš već ima formiranu privredu, koja je uspostavljanjem Privrednog savjeta još više unaprijeđena.

“Opština zavisi od privrednika, koji su kičma razvoja”, istakao je Sakan, koji je zahvalio privrednicima za napor da ova lokalna zajednica bude prepoznatljiva po investicijama i zapošljavanju.

On je rekao da je cilj opštinskog rukovodstva da pomogne ne samo opstanak, već i proširenje postojećih firmi, jer se zajednički interesi mogu jačati samo dogovorom i saradnjom.

“Želimo da privrednici budu zadovoljni poslovanjem i da to zadovoljstvo prenesu poslovnim prijateljima i saradnicima. Želimo da lokalna samouprava bude istinski servis privrednika i zbog toga ćemo učiniti sve da uvijek budemo na raspolaganju i zajednički prevaziđemo poteškoće u poslovanju”, zaključio je Sakan, čestitajući privrednicima novogodišnje i božićne praznike.

PODELI