ZDENKO SAKAN: RAD TRGOVINA NEDJELJOM BIĆE ZABRANJEN, DRUGIM DANIMA ĆE BITI SKRAĆEN DO 16 ČASOVA

6
KOTOR VAROŠ, 29. MARTA – Opštinski štab za vanredne situacije u Kotor Varošu produžio je preventivne mjere za još 14 dana s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Zdenko Sakan istakao je da će sve preventivne mjere biti produžene do 13.aprila, a odnose se na rad svih ugostiteljskih objekata, trgovina na malo (knjižare, butici, zlatarske radnje, prodavnice bijele tehnike, građevinskog materijala i poljoprivrednih mašina, kao i prodaja mobilnih telefona), frizerskih i kozmetičkih salona, salona ljepote, svadbenih salona, fitnes centara, dječijih igraonicama, privatnih stomatoloških ambulanti, priređivača igara na sreću, sportskih organizacija i škola sporta, kao i na sva javna okupljanja.

Jedina promjena u odnosu na dosadašnje mjere je da će radno vrijeme trgovina od ponedjeljka do subote biti od 7 do 16 časova, dok se nedjeljom u potpunosti zabranjuje njihov rad“, naglasio je Sakan.

Opštinski Štab je donio odluku da se sve svečanosti planirane za obilježavanje 24. aprila, Dana opštine, otkazuju, a da će eventualno biti upriličeno samo polaganje vijenaca u zavisnosti od situacije kakva bude taj dan.

Iz štaba za vanredne situacije su pozvali sve Kotorvarošane da ozbiljno shvate sve mjere koje su do sada bile na snazi da bi se spriječilo prenošenje virusa.

PODELI

6 KOMENTARA

  1. Naviklo se u gradu na marku živjeti…Niko ni kokoske ni krave ni koze. Sad kad bez posla ostanemo a kredit nemamo cim platiti ni racune ni djeci dati.
    Doslo vrijeme da se kuce na selu spremaju za povratak.

  2. Skocili da se firme zatvore a prelo pred svakom kucom na sevap naselju. Samo kad plate ne bude, firme se zatvore, krediti i racuni pristignu a plate nema. Put pod noge kupujte dok jos imate koju marku kokosi i koju kozu i bjezati na Borke, Grabovicu, Siprage odakle su i sljegli u grad.

  3. Proci ce i ovo, samo se pitam sta ce se desiti kada sve prođe a firme se zatvore? Asfalt se ne jede.

Comments are closed.