ZDENKO SAKAN: SANACIJA VODOVODA U ŠIPRAGAMA

1

KOTOR VAROŠ, 8. APRILA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i ministar za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH Edin Ramić potpisali su sporazum o dodjeli 29.200 KM u svrhu finansiranja projekta sanacije vodovoda Šiprage.

Riječ je o projektu koji je u prvoj fazi finansiran iz budžeta opštine u vrijednosti od 40.000 KM, a federalno Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica je obezbijedilo još 29.200 KM kako bi se u potpunosti riješio problem vodosnabdijevanja u ovoj mjesnoj zajednici.

Projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u Šipragama obuhvata zamjenu dotrajalih azbestnih cijevi i postavljanje novih polietilenskih cijevi većeg promjera.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je rekao da će prespajanjem priključaka na novi cjevovod biti omogućeno kvalitetno vodosnabdijevanje za preko 150 domaćinstava ovog kraja.

“Glavni cilj ovog projekta je poboljšanje i unapređenje sistema vodosnabdijevanja i smanjenje gubitaka vode u sistemima, a ukupno će biti zamijenjeno 1,5 kilometar azbestno-cementnih cijevi novim“, nalasio je Sakan.

PODELI

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here