ZDENKO SAKAN: SITUACIJA U VEZI KORONA VIRUSA U KOTOR VAROŠU STABILNA, NEMA MJESTA ZA PANIKU

8

KOTOR VAROŠ, 14. MARTA – Članovi opštinskog Štaba za vanredne situacije su u stalnom kontaktu i kontinuirano prate situaciju u vezi sa pojavom virusa korona, te preduzimaju potrebne mjere prevencije u saradnji sa Domom zdravlja „Sveti Pantelejmon“, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institutom za javno zdravstvo RS.

Načelnik opštine Kotor Varoš i komandant Štaba za vanredne situacije Zdenko Sakan ističe da je na području opštine situacija stabilna i da nema mjesta za paniku.

„Povodom trenutne epidemiološke situacije preduzeli smo sve potrebne preventivne mjere, posvetivši posebnu pažnju održavanju opšteg higijenskog stanja. Uputili smo dopis svim privrednim subjektima i javnim ustanovama, koje su već izvršile dezinfekciju vlastitih prostorija“, rekao je Sakan i dodao da se redovno i detaljno održava higijena u Domu zdravlja i Dječijem vrtiću.

Takođe, upućen je dopis pravnim licima, preduzetnicima i fizičkim licima koji obavljaju poslovnu djelatnost da kontinuirano sprovode preporučene mjere Instituta za javno zdravstvo RS u pogledu dezinfekcije vlastitih objekata, površina i sredstava javnog prevoza.

Radnici Komunalnog preduzeća „Bobas“ će u toku večeri i sutrašnjeg dana pojačati aktivnosti na čišćenju gradskih ulica i kontejnera.

„Za sada svi privredni subjekti nesmetano odvijaju proces rada uz povećane mjere higijene radnih prostorija, opreme i zaposlenih lica, a javne ustanove i preduzeća su obezbijedile dovoljne količine higijenskih sredstava neophodnih za provođenje higijenske zaštite“, poručio je Sakan.

U ponedjeljak sa početkom u 10.00 časova biće održana redovna sjednica opštinskog Štaba za vanredne situacije, kada će biti analizirano trenutno stanje na području opštine u vezi sa virusom korona.

Iz Doma zdravlja još jednom podsjećaju da su osobe, koje su u proteklih 14 dana boravile u zemljama zaraženim virusom, obavezne da se telefonskim putem jave u Dom zdravlja na brojeve: 051 785 506 (radnim danom do 15.00 časova) i na broj 051 785 704 (popodne i vikendom).

PODELI

8 KOMENTARA

 1. Sta cemo načelnice sa velikim firmama, gdje radi po 500 ljudi?
  Jel se to neće zatvarati? Jel tamo ne rade ljudi?
  Ili je biznis u pitanju?

 2. Nije nista lose u tome da se drzimo nekih pravila radi sebe, svojih bliznjih,a naravno i svojih sugradjana,nije ovo igra,sve zavisi kako ko shvata ovu situaciju,al nije vrijeme za osudjivanje al da su neke stvari odradjene u drugim zemljama na vrijeme ne bi obuhvatilo sirok krug populacije,svi mi cemo na ovaj ili onaj nacin ovo osjetiti,najblazi vid je ekonomski ne daj boze da bude kao u nekim zemljama…

 3. S epidemijama ove vrste teško se nose i bogatija društva. Dajte malo više ozbiljnosti. Ništa ne uljepšavam, samo sam realna. Neodgovorni smo i nedisciplinovani i tačka. U ovom slučaju sam za oštre mjere i tačka.

 4. Problem nastaje kad ne znamo prenosioca direktnog, isti slucaj u Italiji je bio i tako nastao onaj haos.
  Zato i zele sad satore na granicama ali vec je kasno…

 5. у Градишци је човек, возач, дошао из Италије и назвао медецински центар у Градишци и питао шта да ради, а докторица или већ ко му је рекао да се јави у понедељак својој докторици… Толико…

Comments are closed.