ZDENKO SAKAN: U PONEDJELJAK SVEČANO OTVARANJE NOVE ZGRADE OPŠTINSKE UPRAVE KOTOR VAROŠA

0

KOTOR VAROŠ, 25. NOVEMBRA – Nova zgrada opštinske uprave Kotor Varoš biće svečano otvorena u ponedjeljak /28. novembra/ u 11.00 časova u prisustvu velikog broja zvanica iz političkog, društvenog i javnog života Republike Srpske i opštine Kotor Varoš.


Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je riječ o objektu ukupne korisne površine od 2.360 metara kvadratnih, u okviru kojeg su izgrađeni suteren, prizemlje i tri sprata.

„Izgradnjom nove zgrade konačno je riješen višegodišnji nedostatak adekvatnog prostora za opštinske službe, koje su sada smještene u neuslovnim prostorima na više različitih lokacija“, istakao je Sakan.

Zgrada lokalne uprave opštine Kotor Varoš je projektovana kao slobodno-stojeća zgrada. U podrumskom dijelu objekta obezbijeđene su podzemne parking garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica.

„Željeli smo pokazati da imamo smjelosti, znanja, volje i radnog poleta da realizujemo projekat kojim ćemo se, korak po korak, približavati standardima i tokovima koji postoje u savremenim evropskim državama“, naglasio je Sakan.

Nakon polaganja kamena temeljca u septembru 2019. godine u ponedjeljak će svi prisutni svjedočiti otvaranju ovog reprezentativnog objekta, koji je izgrađen na ponos svih Kotorvarošana i građana Republike Srpske.

PODELI