ŽELJKA CVIJANOVIĆ: FABRIKA “DERMAL” JE VELIKI RESURS KOTOR VAROŠA I REPUBLIKE SRPSKE

7

KOTOR VAROŠ, 6. OKTOBRA  – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Fabrika obuće “Dermal” u Kotor Varošu veliki resurs ne samo ove lokalne zajednice, nego Republike Srpske.

Cvijanovićeva je nakon posjete Fabrici naglasila da je riječ o poslodavcu koji zna svoj posao, izvršava obaveze prema radnicima i prema državi, te ima viziju.

“Ovaj poslodavac je prateći tu viziju uspio da napravi uspješan kompleks ovdje u Kotor Varošu i da proširi svoj posao i na opštinu Kneževo. Zahvalna sam im jer Republika Srpska bez ovakvih ljudi i ovakvih firmi ne može ni da opstane ni da funkcioniše”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Kotor Varošu.

Cvijanovićeva je navela da je važno da postoji dobra veza poslovnih subjekata sa Vladom Republike Srpske, te da rukovodstvo “Dermala“ računa na podršku institucija Srpske i u budućem periodu.

Cvijanovićeva je dodala da se u ovoj fabrici poštuju sve epidemiloške mjere, kako bi radnici bili što je moguće više zaštićeni.

“Dobra okolnost je što ovdje nije prestajala proizvodnja tokom pandemije virusa korona, što se proces rada odvijao i tokom složenih situacija“, napomenula je Cvijanovićeva.

Ona je navela da uvijek pruža podršku dobro uređenom i uspješnom kolektivu, koji mnogo znači i radnicima i svima u Republici Srpskoj.

Direktor i vlasnik Fabrike obuće “Dermal“ Radenko Bubić podsjetio je da se ovo preduzeće bavi proizvodnjom obuće u dvije opštine.

“U Kotor Varošu zapošljavamo 830 radnika, a u Kneževu njih 300. U ovo teško vrijeme pandemije borili smo se da ne prekinemo proizvodnju i čak smo od marta do početka avgusta uposlili novih 200 radnika”, rekao je Bubić.

On je dodao da je pandemija ipak ostavila posljedice i na ovo, kao i na sva druga preduzeća u Srpskoj.

“Imali smo i zaraženih radnika i mnogo njih u izolaciji, zbog čega nam je pomoć Vlade bila od ogromnog značaja“, napomenuo je Bubić.

Vlasnik “Dermala“ je dodao da je ovo preduzeća u avgustu otvorilo novi pogon u Kotor Varošu veličine 2.000 metara kvadratnih, te da je u toku gradnja pogona u Kneževu na 3.000 kadrata.

“U Kneževu smo u završnoj fazi izgradnje i očekujemo da ćemo u novembru početi proizvodnju u novom pogonu, gdje od nove godine planiramo i otvaranje novih 50 ili 60 novih radnih mjesta”, rekao je Bubić.

Predsjednik Republike Srspke Željka Cvijanović posjetila je danas i Fabriku obuće “Sportek” u Kotor Varošu.

“S ponosom sam obišla proizvodnju, gdje je vidiljiv način dobre organizacije i uloženo dosta truda. Ovo nije važno samo za lokalnu zajednicu, nego i za cijelu Republiku Srpsku”, rekla je Cvijanovićeva.

PODELI

7 KOMENTARA

  1. “Doci cu licno da ovdje sa vama proslavim pobjedu”rece predsjednik dvih gradjana RS.E jadna si ti i trazis da te uvazavamo i mi koji ne mislimo kao tvoja stranka.Dakle ovo je posjeta predstavnika SNSD-a a nikako ujedinitelja RS.Pa tvoj osnovni zadatak je da ujedinjujes a ne da nekoga pobjedjujes.E zato te ja i ne priznam kao prefsj.RS.

  2. Cini mi se da sam vidio i Ljubu maslovarskog postara negdje iz prikrajka. Stidljivo promolio glavicu. U stranackoj je nemilosti. Kusljić ga ne moze ocima smisliti. Sve radi da postar ne bude odbornik. Ljubo mu se stalno dodvorava pljujuci po demosu.

  3. Taj Kusljic ni svinjca svog nikad nije imao. samo mesetari. Da ima priliku unistio bi on tvoju proizvodnju njega proizvodnja ne zanima. Svakako je unistio sve cega se dotakao.

  4. E moja Zeljka.Kad budu sledeci presjednicki izbori nemoj se kandidovati,vrati se svojoj kuci i budi zena majka,nemoj biti dio ovog korumpiranog društva.A jos jednu stvar da kazem za fabriku obuce Dermal,dobro je sto postoji u Kotor Varosu ta fabrika nece narod biti gladan a ni zedan.Samo bi bilo dobro da malo gospodin Bubic povede racuna o pravima radnika.Da kao u svim normalnim i funkcionalnim drzavama radnici imaju svoja prava.

Comments are closed.